dimarts, 12 de maig del 2015

Aquest mes de maig descobreix les novetats de nàutica

Novetats de nàutica ja disponibles a la biblioteca
El fons especial de nàutica de la Biblioteca Joan Coromines és una col·lecció creada l'any 2011 a partir d'un important fons antic especialitzat cedit pel Museu Municipal de Nàutica del Masnou. Aquesta col·lecció està formada per documents històrics que es complementen i actualitzen amb l'adquisició de materials especialitzats en nàutica.


Aquest mes de maig posem a disposició dels usuaris les novetats que s'han adquirit per a actualitzar la col·lecció. Entre totes les novetats, volem destacar especialment el següents títols:

Cómo entender el reglamento de abordajes, de Paul Boisser, que està pensat per fer divertit l’aprenentatge del reglament, utilitzant anècdotes, regles mnemotècniques, diagrames i consells. Està escrit de forma planera per a navegants d’embarcacions petites, a vela o a motor, d’Europa o Amèrica.

La Biblia de los nudos: guia visual de cómo hacerlos y usarlos, de Nic Compton. Aquest llibre mostra pas a pas com lligar els 200 nusos més útils tant pels propietaris de velers com pels de les llanxes modernes. Conté seccions sobre la història dels nusos més importants, així com informació pràctica sobre quan i on utilitzar-los.

Històries i llegendes de la Mar Catalana, de Roger Galisteo. Aquest llibre és un recorregut del nord al sud de Catalunya, rodejant les Balears, tal i com va fer Jaume I el Conqueridor. Des d’una visió fonamentalment marinera, Galisteo expressa de manera molt personal i amb un ric lèxic mariner, característiques de la història que ha anat recol·lectant de tots i cadascun dels llocs en els que ha desembarcat.

Rodamons de la mar, de Clare Allcard. Als anys 70, Clare Allcard i el seu marit Edward van descobrir un veler mercant de 21 metres d'eslora encallat en una drassana d'Antigua. Clare i la seva família i una tripulació canviant, van arribar a viure 34 anys a bord d'aquell del Johanne Regina. L’autora ens explica les aventures i els viatges que van fer, del Carib a la Mediterrània, passant per la mar Roja i l'oceà Índic, fins a l'Extrem Orient i el seu retorn a Occident. Durant aquest temps van ser robats per la màfia, atacats per la marina comunista del sud del Iemen i empresonats, acusats d'espionatge. Avui, el Johanne Regina és el Ciutat Badalona, propietat de Marina de Badalona, un vaixell escola gràcies a l'Associació Amics del Quetx Ciutat Badalona.

Trobareu tota la guia completa de les novetats de nàutica a l'ISSUU de la biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!