dijous, 7 de maig del 2015

Palamós, Terra de Mar

El 10 i 11 de maig, el port de Palamós serà l'escenari del festival marítim més gran de la Costa Brava amb activitats i actuacions per a tots els públics. Enguany l'esdeveniment dóna el protagonisme a la navegació i la vela ja que coincideix amb un any d'aniversaris de referència marítima.

Per un costat, la Christmas Race, la regata que organitza any rere any el Club de Vela Palamós i el Club Nàutic Costa Brava arriba a la seva 40a edició. D'aquesta competició de vela lleugera, de prestigi internacional, n'ha sortit un gran nombre de regatistes olímpics i és una de les més antigues de les que es realitzen a Catalunya, fet que es vol donar a conèixer en aquesta edició.

D’altra banda, el Rafael, barca de mitjana de vela llatina construïda a Palma de Mallorca el 1915 i palamosina d’adopció, celebra el seu primer centenari. És un fet del tot inusual que una barca de fusta, dedicada en origen a una tasca tan dura com és la pesca, hagi assolit els 100 anys de vida activa.

Aquestes dues efemèrides són d’una gran rellevància i per això es vol dedicar aquesta edició del festival mariner al món de la vela, des de tots els seus vessants, des del més tradicional fins al més innovador, competitiu i actual.

Si us acosteu a la Fira, anomenada Palamós, Terra de Mar, podreu gaudir d'un gran nombre d'activitats marineres, destinades a tot tipus de públic: bateig de mar amb vela lleugera, visita guiada a l'Espai del Peix amb tastet, tallers infantils, portes obertes a embarcacions, exhibició d'oficis artesans relacionats amb el món de la mar i la pesca, cursa de llanxes ràpides, havaneres, etc.

Podeu consultar en el programa complet del festival al web: Palamós, Terra de Mar . Això sí! Abans de res, adreceu-vos al punt d'informació de davant del Museu de la Pesca per obtenir la vostra polsera de la fira. La podeu adquirir per 2 € i la necessitareu per accedir als vaixells i activitats durant tot el cap de setmana.

Sabies que la Biblioteca compte amb un Fons especial de Nàutica? Aquesta col·lecció està formada per documents històrics que es complementen i s'actualitzen amb l'adquisició de materials especialitzats en aquesta matèria. Informa-te'n i visita aquesta secció!


Matèria relacionada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!