dijous, 17 de novembre del 2016

Setmana de la Ciència: portes obertes al mNACTEC

Aquesta setmana descobrim el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, que obrirà les seves portes aquest diumenge de 10 a 14.30 h amb motiu de la Setmana de la Ciència. Us recomanem que no desaprofiteu aquesta oportunitat única, tant si aneu amb grup o amb família és un d'aquells museus que a tots ens deixen bocabadats.

El museu es divideix en diversos espais; sobretot recomanem que pareu atenció a les exposicions permanents següents:

La fàbrica tèxtil
Mostra tot el procés de fabricació dels teixits de llana en el context original d'una fàbrica de principis del segle XX, amb una proposta museogràfica moderna i evocadora. L'exposició recrea l'ambient de la fàbrica, el brogit i els moviments de la màquina de vapor, el funcionament de les màquines de filar i dels telers, la vida quotidiana dels treballadors i les tensions socials que van desembocar en la formació del moviment obrer. L'exposició ocupa una superfície total de 2.200 m2.

Si aneu amb família no us perdeu... La visita teatralitzada "1909. Un passeig per la fàbrica" (cal inscripció prèvia).

Enérgeia
 És un recorregut per les diferents fonts d'energia com a motors de l'activitat humana i la industrialització. L'exposició tracta sobre l'energia, motor imprescindible de la industrialització que permet comprendre la importància de la utilització de les fonts d’energia al llarg del temps. La mostra compta amb importants objectes històrics de gran format com la turbina Fontaine, les màquines de vapor, un interruptor de grans dimensions, etc, fins a experiències amb electricitat, entre les quals cal destacar les demostracions que es realitzen a la Gàbia de Faraday.

Per a més informació vegeu el web del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Aquest mes dediquem l'aparador de la Biblioteca a la Setmana de la Ciència, acosta't i fes-li un cop d'ull!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!