dijous, 3 de novembre de 2016

Aventura al congost verge Mont-Rebei

Entre el Pallars Jussà i la Noguera, l’espai natural del congost de Mont-rebei és una de les zones verges de Catalunya declarada refugi de fauna salvatge. Ens aventurem a un dels paratges més espectaculars del nostre país que rep anualment més de 60.000 visitants.

L’itinerari a peu pel congost és una vivència única, enmig de cingleres de gairebé 500 metres de desnivell i amb punts on l’amplada mínima és de només 20 metres. El camí discorre per un pendent suau, i s’endinsa al congost. Aneu amb compte, perquè tot i que hi ha punts amb baranes instal·lades i també miradors al llarg del recorregut per facilitar la visita, no us recomanem fer l'itinerari si patiu vertigen o no esteu habituats a les altures. Al punt d’inici de les rutes hi trobareu el centre d’atenció al visitant La Masieta, on us informaran de les diferents rutes, les dificultats, la durada, etc... En aquest mateix punt també trobareu informació i fullets de la formació del congost i dels reis d’aquests paratges, els grans ocells rapinyaries com el trencalòs, l’aufrany, el voltor, l’àgila daurada i el falcó pelegrí.

No us podeu perdre el Mirador de les Llúdrigues
Al revolt de la pista que porta a Alsamora just abans d’arribar a la Masieta. Hi gaudireu d’una vista panoràmica del conjunt de la reserva i podreu observar els ràpids del riu abans d’entrar al congost, l’ermita de la Mare de Déu del Congost i el castell de Girbeta. 

Sabies que... és l’únic gran congost de Catalunya que es manté més o menys verge sense que el travessi cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica? 

Què fer a prop?
Si feu una escapada per a la zona, us recomanem visitar el Parc Astronòmic del Montsec. Per refrescar-vos la memòria amb la temàtica astronòmica, us deixem l’enllaç de Som Astrònoms!

[Article extret de la revista Experiències Descobrir. Recordeu que a la biblioteca tenim a la vostra disposició una àmplia oferta de revistes relacionades amb turisme. Veniu i fullejeu-les a la nostra sala de lectura o bé emporteu-vos-les en préstec.]

Més informació a:
Mapa i guia excursionista i turística: Congost de Mont-rebei [document cartogràfic]

Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies!