dijous, 7 de gener del 2016

Els Tres Tombs

Avui es dóna el tret de sortida dels Tres Tombs, un esdeveniment que us permetrà visitar pobles i ciutats de Catalunya al llarg del mes de gener i febrer. Se celebra a partir de la Festa de Sant Antoni Abat, consisteix a fer una cercavila de carros i animals i donar tres tombs a la població on es celebra, passant també per una església o ermita dedicada a Sant Antoni. Les més representatives són:
  • Els Tres Tombs de Sabadell (17 de gener). Una festivitat que té més de 100 anys d’història i actualment és organitzada per la Colla Nova i la Colla Vella de la Germandat de Sant Antoni. També s’anomena “la passada dels burrus”.
  • Festa dels Tres Tombs d’Igualada (24 de gener). És una festa declarada d’interès turístic nacional que compta amb una gran varietat de carruatges. També hi podreu sentir la música de la Patera, un antic ball de la ciutat.
  • Festa dels Tres Tombs de Valls (9 i 10 de gener). Són considerats un dels més típics de Catalunya, és un dels més matiners del calendari, hi podreu contemplar el “carro de traginers” i el “carro de 4 bocois”.
Els Tres Tombs de Valls

  • L’Encamisada de Falset (16 i 17 de gener). A més dels Tres Tombs celebra l’astúcia dels seus vilatans durant un episodi de la guerra del Francès. La llegenda explica que els falsetans van vèncer l’enemic vestint-se de blanc en una nit de boira per passar desapercebuts. És per això que cada any els carruatges van guarnits de flors i vestits de blanc.

  • Els Tres Tombs del Barri de Sant Antoni de Barcelona (23 de gener). Els Tres Tombs coincideixen amb la festa major del barri i s’hi poden veure els Disset Genets de Sant Antoni, un tradició genuïnament barcelonina.

    Els Tres Tombs de Barcelona

  • Festa dels Tonis d’Osona (11 de gener). A la comarca d’Osona en comptes de Tres Tombs s’anomena Festa dels Tonis. També és una festa declarada festa tradicional d’interès nacional que es celebra a Taradell, a Centelles, a Manlleu i a Vic.
No et perdis aquesta gran oportunitat per beneir les mascotes de casa!

Per a més informació consulteu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!