Iglú de vidre a Kakslauttanen |
Iglú de gel a Sorrisniva Igloo |
Destaquem també Ivalo, el poblet que té l’aeroport més cap al nord de la Lapònia finlandesa. Les temperatures diürnes ronden els quinze graus sota zero. Cal abrigar-se i força. Només hi ha un parell d’hores de claror al dia, la resta del dia regna el silenci. Tanmateix, us recomanem el “moment blau”: passa a l’hora del crepuscle quan la terra nevada i el cel semblen unir-se en un to blau. És el millor regal de Lapònia.
Moment blau |
El cap d’any es celebra amb molts focs artificials, la gent brinda a l’aire lliure i es desitja un bon any en les quatre llengües oficials (sami, noruec, suec, finès i rus). Un altre costum pel nou any és esclafar una ferradura d’estany i quan es fon l’aboquen en un cubell d’aigua. L’ombra que es projecta amb la seva nova forma són els auguris per l’any.
Contemplar una aurora boreal és una de les grans experiències que ens ofereix una de les regions més naturals del planeta durant l’hivern. Assistir a una d’aquestes performance és únic i màgic ja que cada aurora boreal és irrepetible. Comencen amb un arc allargat que s’estén d’est a oest. Altres vegades es desfà en faixes verticals que semblen feixos de llum projectats des del mateix cel. L’espectacle pot durar tota la nit o bé uns minuts. Encara que diuen que s'ha de tenir un cop de sort per veure’n.
Aurora boreal |
Aquesta informació i molt més la podeu trobar a les revistes de viatges que tenim a la biblioteca:
- Altaïr. Barcelona: Oasis, 1991-2013
- Condé Nast traveler: monográficos. Madrid: Condé Nast, 1999-
- De Viajes. Madrid: Hachette Filipacchi, 1999-
- Geo. Madrid: G+J España, 1987-
- Lonely Planet traveller. Barcelona: Sàpiens: GeoPlaneta, 2007-
- Rutas del Mundo. Barcelona: MC, 1989-
- Mucho viaje. San Sebastián de los Reyes: GRV, 2005-2012
- Viajar. Madrid: EDICUSA, 1978-
- Viajes National Geographic. Barcelona: RBA, 1999-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies!