dijous, 25 de juny del 2015

Camí de Ronda: de Sant Feliu de Guíxols a Begur

La ruta del Camí de Ronda és un recorregut per fer a peu que ressegueix l’antic camí de ronda que voreja el litoral de la Costa Brava. La gran majoria de recorregut transcorre per corriols estrets aptes per circular-hi a peu, amb desnivells, pujades i baixades continues, i a vegades una mica tècniques. En algunes ocasions també es camina per passejos marítims, platges i per trams completament plans.

L'entorn, la gran bellesa paisatgística, la flora i l’abrupta geografia de la Costa Brava, possibilita que el Camí de Ronda sigui un autèntic paradís per a l’excursionista. A més de poder-lo realitzar durant 365 dies de l’any, la opció de realitzar-la a l’estiu té la gràcia que podem parant-nos a les cales i banyar-nos en les aigües cristal·lines. Tot un plaer gaudir de tanta naturalesa!

L'itinerari que avui us recomanem és un camí lineal, de 43 km de recorregut, amb inici a la població de Sant Feliu de Guíxols i final en el poble de Begur. Concretament, està pensat per a caminar 17,4 km el primer dia i 25,6 km el segon (pernoctació d'una nit). És apta per a tots els públics acostumats a caminar habitualment, tot i que si preferiu anar i tornar en un dia, es pot fraccionar en trams curts i fer la ruta en diferents etapes. El recorregut és espectacular ja que passa per les millors platges i cales de la Costa Brava. És aconsellable  parar a la Cala del Pi (el primer dia) i a la zona del Cap de Planes, El Crit o Aiguablava (segon dia).

Un apunt històric: el camí fou creat amb la funcionalitat bàsica de comunicar les diferents poblacions, platges i cales del litoral, alhora que garantia als pescadors i mariners de cabotatge el retorn als ports d’origen en el cas que la seva barca naufragués contra les roques. Ara bé, el camí de ronda sobretot fou utilitzat, i d’aquí ve el nom, per al control del contraban i l’estraperlo marítim. Carrabiners primer i la Guàrdia Civil a partir del 1939 feien la ronda nit i dia en aquest camí per tal de vigilar les activitats il·legals que es desenvolupaven a la costa.Trobareu més informació detallada, fotografies antigues i retalls de premsa històrica al web del Camí de Ronda.

No us perdeu les guies i mapes del Camí de Ronda i la Costa Brava:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!