dijous, 4 de juny del 2015

That's New Zealand! (Part I)

Són molts els sentiments que tenim just abans d’un viatge d’un llarg recorregut com el que us presentem: Nova Zelanda! Anar literalment a l’altra punta de món, pot causar vertigen, per això us recomanem planificar bé l'itinerari, emportar-nos una bona guia, i molta paciència per afrontar un llarg viatge.

El destí d'enguany es dividirà en dues parts; avui ens centrarem en conèixer algunes dades interessants del país i destacarem alguns dels indrets més espectaculars de l'illa del nord (més càlida i més poblada que la del sud).

Dades bàsiques per conèixer el país:
  • Capital: Wellington, però Auckland és la ciutat amb major nombre de població.
  • Moneda: dolar neozelandès NZ$ (1€ = 1,51NZ$).
  • Idiomes: Nova Zelanda té tres idiomes oficials, l'anglès, el maori i el llenguatge de signes. 
  • Demografia: 4.442.000 habitants el 2013.
  • Salut i seguretat: s’han de prendre les mesures bàsiques de qualsevol viatge, recordeu que som turistes! Dit això, Nova Zelanda és un país altament segur, amb un bon sistema de salut i una taxa de delictes molt baixa.
  • Plat típic: fish & chips (peix i patates, tot fregit), un plat combinat, econòmic i que pots gaudir a tot el país per un mòdic preu de 10 NZ$ (6,50€).
  • A tenir en compte: l’aigua es serveix gratuïtament en els restaurants.
  • És un viatge ideal per: amants de la naturalesa i els esports d’aventura.

Les experiències imprescindibles de l'Illa Nord:

Marae: temple de reunions
Empapar-te de la cultura maori: Encara que no us interessi el rugby segur que us sonen els All Blacks, el millor equip de rugbi del món (l’esport nacional), ha donat a conèixer a tot el món la dansa típica de la cultura maorí, la haka (dansa de la guerra). Una de les vistes imprescindibles és assistir a un espectacle de cançons i dansa maori, un cultura que segueix viva i ben visible entre la població local.

Champagne Pool
Rotorua, geotermal: El primer que notes quan et vas acostant és la forta olor a sofre (entre amics diríem que és olor a ou podrit), però això no atura als visitants que volen conèixer la zona amb més activitat geotèrmica del país. El principal reclam de Rotorua són les aigües termals, les piscines d’aigua calenta naturals i els espectaculars guèisers (les explosions naturals d’aigua calenta i vapor, relacionats amb els fenòmens volcànics).


Russell, Bay of Islands
Relaxar-te a Bay of Islands: D’una bellesa inqüestionable, Bay of Islands consta de petites illes amb platges verdes d’aigua turquesa. Un indret ideal per sortir a navegar i descobrir les badies i racons paradisíacs. Per aquells més atrevits us recomanem l’experiència de banyar-se amb dofins en llibertat. De ben segur que no els atrapeu! Tot i acabar exhausts, l’experiència és d’aquelles que recordareu tota la vida.

 Sabies que s'anomena kiwi a... l'espècie d'ocell sense ales, de petita mida, endèmic de Nova Zelanda? De la mida aproximada d'una gallina domèstica, el kiwi s'ha convertit en símbol nacional. Algunes espècies estan en perill d'extinció i es poden observar en diversos centres de NZ o si tens molta sort, en llibertat.

2 comentaris:

Gràcies!