dijous, 30 d’abril del 2015

Montserrat: indrets amb encant


El dia 27 d'abril es va celebrar la diada de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. A més de ser un dels símbols més importants de Catalunya, la muntanya de Montserrat és un paradís per als amants de l’excursionisme i els esports a l’aire lliure.

L’encant de caminar per Montserrat consisteix en la possibilitat de combinar la contemplació del seu paisatge carismàtic amb la vista de monestirs, ermites i refugis plens d’història. Les seves cingleres, carregades d'història, acullen una varietat de formes que ens porten a imaginar paisatges fantasiosos que són una font d’inspiració inesgotable.

El llibre que avui us recomanem, Montserrat 50 indrets amb encant, ens mostra una xarxa de recorreguts per caminar i no perdre’ns res d’aquesta muntanya màgica. La guia convida a descobrir aquest paradís natural amb una cinquantena de propostes emblemàtiques acompanyades d’unes fotografies extraordinàries.

Les excursions oscil·len entre dificultat fàcil (el Monestir o Sant Salvador), mitjana (el Coll del Miracle) o alta (El Serrat de les Onze o el Pas d’Esfinx). Cada recorregut consta de la descripció completa i una fitxa que inclou la distància, la ruta, el temps, la dificultat i les observacions més rellevants. També cal parar atenció en l’apartat de precaucions.

Sabies que... 
Actualment també s’hi practica el salt base, esport de risc extrem en què els practicants realitzen el somni de volar saltant amb paracaigudes des del cim de les cingleres més altes.

Vegeu tota la informació al llibre recomanat:
Balcells Badia, David. Montserrat : 50 indrets amb encant. (2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!