dilluns, 27 d’abril del 2015

Apropament de cultures de la mà del Centre Obert Maricel

El passat mes de desembre va tenir lloc un retrobament molt especial al Centre Obert Maricel del Masnou. El curs anterior s'hi va iniciar un seguit d’activitats enllaçades al projecte transversal del centre que pren com objectiu principal conèixer altres realitats on d'altres infants d'arreu del món, així com també treballar els valors de pau i solidaritat.

Concretament en una d’aquestes activitats els infants van elaborar unes samarretes amb dibuixos i missatges que anaven destinades a infants que viuen en una altra realitat totalment diferent. Aquestes samarretes van viatjar gràcies a la col·laboració de la Rosa Cuevas, i van arribar fins a Camiña, una comuna del nord de Chile. Els infants d’aquesta comuna pertanyen a una cultura precolombina anomenada aymara. Les condicions en les que viuen els habitants d’aquesta zona del mon són extremes, es troben en una altura entre els 2000 i 3200 metres, fa molta calor i es fa difícil respirar per l’excés d’oxigen. El poble es dedica principalment a l’agricultura i viuen de forma senzilla, sense moltes possessions materials.

El passat mes de desembre la Rosa va tornar al centre, i no anava amb les mans buides. Els infants de Camiña, molt agraïts i contents pels regals van decidir elaborar unes llibretes fetes i decorades per ells mateixos. Aquestes també portaven una carta de presentació tot explicant com eren les seves vides i quines eren les seves aficions. Fins i tot algunes d’elles les van decorar amb dibuixos o alguna manualitat típiques aymara. A més, la Rosa va venir acompanyada de la seva amiga titella Lula que portava un munt de fotografies gracies a les quals vam poder veure els infants de Camiña amb les seves noves samarretes, l’escola on assisteixen i moments quotidians de la seva vida, així com també les fotografies dels balls que es van realitzar a l’escola en agraïment als seus regals.

Va ser un dia de moltes emocions al centre obert, els infants no paraven de fer preguntes a la Rosa, i van rebre les cartes com regals preciosos. Però això no acabarà aquí, els infants del centre molt engrescats van decidir respondre en aquestes cartes de presentació i seguir en contacte amb els infants aymara, potser, mai se sap, puguin trobar-se un dia en persona i gaudir els uns dels altres.

Dimarts, 28 d'abril de 2015 - 18 h 
"Traçant Ponts"
A través d'unes titelles molt simpàtiques la Rosa Cuevas ens introduirà a la cultura Aymara. Els nens del centre Obert Maricel mantenen contacte amb aquest poble, si vols saber cóm, apropat a la biblioteca Joan Coromines el dia 28 d'abril a la tarda a la inauguració de l'exposició Traçant Ponts.
Lloc: Biblioteca Pública Joan Coromines
Durada: 19h
Ho organitza: Centre Obert Maricel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!