dijous, 12 de març del 2015

Noves propostes culturals a Barcelona: el Museu del Disseny i el Museu de les Cultures

L’any 2015 la ciutat de Barcelona compta amb dos nous museus que es mereixen una visita, tant per les seves col·leccions, com també pels propis equipaments que aporten un valor afegit. Estigueu atents perquè els podreu visitar gratuïtament.

En primer lloc, el Museu del Disseny, que va obrir les portes al públic el desembre de l’any passat, després d’un llarg període de preparació i una exhaustiva tasca de restauració.

Un mes després de la inauguració, més de 90.000 visitants, majoritàriament ciutadans locals i una petita proporció de turistes, van recórrer els 6.000 m2 d’espai d’exposició del museu i van visitar les quatre mostres permanents:
  • Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural.
  • Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segle III-XX).
  • El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015).
  • El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980).
Fins el 17 de maig també es pot visitar Disseny per viure, la primera exposició temporal, que reuneix noranta-nou propostes que comporten una innovació per a solucionar els problemes quotidians. 

L’edifici disseny Hub Barcelona a la plaça de les Glòries, es va dissenyar expressament per a conservar i exposar les col·leccions. L’edifici té un gran atractiu i preveu una transformació urbanística de la zona de les Glòries que serà un nou pol d’atracció per a ciutadans i visitants (vegeu la fotografia de l'inici). 

Horaris i preus: de dimarts a diumenge, de 10 a 20 h. Entrada general: 5 € i entrada reduïda: 3 €. L’entrada serà gratuïta tots els diumenge a la tarda, de 15 a 20 h, i cada primer diumenge de mes de 10 a 20 h. 

La segona proposta és la nova col·lecció del Museu de les Cultures del Món, un espai amb l’objectiu de preservar i difondre el patrimoni artístic i cultural dels diversos pobles d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania. El projecte és fruit de la passió pel col·leccionisme i el coneixement de les cultures del món, així com del respecte per la diversitat i la convivència.

Les mateixes instal·lacions són per si soles una atracció pel visitant: el Palau Nadal i del Marquès de Llió; dos preciosos palaus gòtics rehabilitats i condicionats, situats al carrer Moncada, davant del Museu Picasso.

Horaris i preus: Obert de dimarts a dissabte de 10 a 19 h. Diumenges i festius de 10 a 20 h. El nou Museu de les Cultures del Món serà gratis durant els 2 primers mesos d’obertura, és a dir, fins al 7 d’abril de 2015. A partir de llavors, el preu de l’entrada general serà de 5 € i la reduïda, de 3. No obstant això, el Museu continuarà sent gratuït tots els diumenges a la tarda de 15 a 20 h i els primers diumenges de cada mes (de 10 a 20 h). 

Us recomanem alguns dels moltíssims llibres que tenim a la biblioteca que parlen de la diversitat cultural al món. Són els següents:
Música i lectures infantils:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!