dimecres, 26 de maig del 2021

Travessa transpirinenca: si t'agrada, segueix-la!

Des de la Biblioteca del Masnou us recomanem que feu una ullada a la secció de les revistes de viatges, que podeu consultar i agafar en préstec. Us donaran idees i coneixements de viatges, rutes, itineraris i molt més. 

Les revistes se sumen a la innovació tecnològica i proposen nous reptes que van més enllà! Avui us expliquem un repte de la revista Descobrir, (revista que trobareu a la biblioteca del Masnou) una experiència que suma passió per la muntanya i les noves tecnologies. Els vols acompanyar? Podràs seguir a les xarxes i en tot moment la travessa, sense perdre’t res! 

Des del 18 de maig i durant 24 dies, un equip de muntanya de sis persones liderat pel realitzador i fotògraf Álvaro Sanz recorrerà d’est a oest el GR 11, la mítica ruta popularment coneguda com la Transpirinenca. Totes les experiències i descobriments que faci l’expedició s’explicaran diàriament i en directe pel perfil d’Instagram del Descobrir, cosa que us permetrà acompanyar-los de ben a prop en aquesta aventura tan especial.

L’equip el formen cinc persones més, a banda d’Álvaro Sanz, que ja ha dirigit projectes com el documental La cumbre es el camino, on s’explica l’aventura de tres joves amb discapacitat intel·lectual a l’Himàlaia. També hi ha Marta Riera, que ha treballat anteriorment amb Sanz, i ajudarà en les tasques de realització, mentre que Genís Zapater sumarà el valor, els coneixements i la seguretat característics d’un corredor i guia de muntanya titulat. Núria Homs, biòloga i professora d’esquí, serà l’encarregada d’aportar tot allò sobre la natura, tant coneixement de plantes com d’animals. Maties Palau és l’ambientador i Maria Biescas serà encarregada del suport logístic.

Es vol també ressaltar que a Catalunya tenim indrets espectaculars i la importància de caminar per conèixer una regió, i d’improvisar: “La muntanya mana, no ens estressarem amb objectius". No busquem una medalla, sinó explicar les muntanyes amb totes les eines. Seguint la línia habitual del Descobrir, que aposta pel turisme sostenible i responsable, l’expedició es proposa no utilitzar cap plàstic durant el recorregut.

Quan l’expedició acabi la ruta, que es va iniciar al cap de Creus sense destí de finalització establert, trobareu les seves vivències en un número doble molt especial. En forma de dietari, us explicaran tots els detalls de la gran travessa dels Pirineus catalans, perquè la pugueu fer com i quan vulgueu vosaltres mateixos. 

Pots seguir la travessa des de:

👉Perfil Instagram Descobrir

👉Pots veure totes les guies que fan referència als Pirineus aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!