dijous, 26 de juliol del 2018

Experiències viatgeres, Tailàndia sostenible

Seguim amb les experiències de llarg recorregut! Visitem Tailàndia, destí somiat per molts de nosaltres.

Conegut com el país dels somriures, Tailàndia és exòtic i fascinant. La Gemma ens explica el seu viatge amb una amiga al sud de Tailàndia, pensat i organitzat amb l’objectiu de sortir de la típica ruta més turística. Per ella i la seva companya, una experiència inoblidable.

Tailàndia és un estat del sud-est asiàtic que limita a l'est amb Laos i Cambodja, amb el golf de Siam i Malàisia al sud, i amb el mar d'Andaman i Myanmar a l'oest.

Tailàndia en xifres:
Capital: Bangkok
Llengua oficial: tailandès.
Superfície: 513.119,5 km²
Població total: 65.931.550 (2016). Xifres de Viquipèdia (12/05/2018)

L’experiència de la Gemma:
Tipus de viatge: Turisme sostenible per Bangkok i sud de Tailàndia.
Dies: 19 dies
Com arribar-hi: En avió directe Barcelona-Bangkok.
Com moure’s: Van agafar molts tipus de vehicles, la majoria ja els tenien reservats amb antelació. En el seu cas, també van agafar un tren de Bangkok a Surat Thani (el sud de Tailàndia). Als llocs de les excursions, hi anaven en cotxe privat, en minibús, vaixells de diversos tipus, etc.
Cost del viatge: Per tenir un preu aproximat del viatge s’han de comptar els allotjaments, transports, excursions, etc., que són uns 1.500 euros, i el vol, 800 euros. En general, el que pots trobar allà a peu de carrer és molt barat.

Els llocs imprescindibles:
  • Bangkok, els temples i els canals, la visita més habitual. Recomanable també fer una excursió en bicicleta pel Bangkok més rural, a través dels camps d’arròs.
  • Visitar el llac de Chew Larn juntament amb un grup reduït de viatgers, situat dins la Reserva Nacional de Khao Sok, i es van allotjar en una casa flotant. Per la Gemma, va ser una experiència que li feia molta il·lusió. Allà també van fer un trekking molt recomanable per les muntanyes amb bany inclòs al llac. 
  • La següent parada imprescindible va ser el poblat de Tae Pae Yoi, de l’illa de Koh Phrathong (costa del mar d’Andaman), una comunitat budista de pescadors. Es van allotjar amb una família local, gràcies a la qual van poder tastar l’autèntica cuina tailandesa casolana, que és molt diferent del que mengen els turistes occidentals. L’endemà, d’hora al matí, abans d’esmorzar, van fer una ofrena als monjos budistes, que cada matí fan una tradicional recollida d’almoina per totes les cases del poble. Van marxar amb pèls de punta!
  • Parada i fonda a l’illa de Koh Yao Noi, una petita illa paradisíaca de la badia de Phang Nga, on es van allotjar en un bungalou de fusta a peu de platja, un lloc preciós i molt tranquil, lluny de les platges turístiques. L’estada incloïa una visita a una de les espectaculars illes de pedra calcària. 
La gent i la cultura són...: Els viatges de turisme sostenible permeten conèixer de primera mà els habitants de les zones rurals del país d’una forma relaxada, honesta i autèntica.

Recomanaries aquest viatge perquè...: Els viatges de turisme sostenible contribueixen al desenvolupament de les zones menys afavorides, reparteixen el benefici del turisme alhora que intenten disminuir-ne l’impacte negatiu.

Alguna anècdota o alguna cosa que et va sorprendre: El menjar casolà tailandès no s’assembla gaire al que donen per menjar als turistes. Tenen varietat de peixos, fregits o a la brasa, i també de curris. Es pot sortir del pad-tai i dels menjars estrambòtics per a turistes!

Com planificar el viatge: Guies de viatges, en especial va molt bé la Lonely Planet, i assessorament d’agències de viatges especialitzades en turisme sostenible.

A qui recomanaries viatjar a Tailàndia? A tothom qui vulgui fugir de les platges i el turisme massificat.

El destí en tres paraules: Bellesa, relax, tradició.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!