dilluns, 9 de febrer del 2015

Presentem el cicle "Escriptores"

La Regidoria d’Igualtat i Drets Civils i la Biblioteca Joan Coromines enceten un cicle de tertúlies sota el títol “Escriptores” i conduit per Fina Llorca i Isabel Segura, especialitzades en literatura i història de les dones.

Isabel Segura (Barcelona, 1954) és historiadora, investigadora, escriptora i professora especialitzada en història de les dones. A part d'una gran coneixedora del feminisme, és una apassionada de la literatura i de l'urbanisme. És autora de llibres com ara Guía de mujeres de Barcelona, La Habana para mujeres o el més recent Els viatges de Clotilde Cerdà.

Fina Llorca Antolín (Barcelona, 1954) és doctora en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona. S’ha dedicat a l’estudi d’obres literàries escrites per dones des d’una mirada feminista. El seu darrer estudi es titula En nom de la Mare: Maria Mercè Marçal reescriu la Passió i se centra en l’anàlisi d’alguns poemes de Maria Mercè Marçal que se situen en el marc de la Passió de Crist.

La primera autora a descobrir serà Maria Mercè Marçal i el seu llibre “Bruixa de dol”, conduit per Fina Llorca, divendres 6 de març a les 18.30 h.

Maria-Mercè Marçal (1952-1998) s’autodefinia com a dona, de classe baixa i nació oprimida al poema ‘Divisa’ que obria el seu primer llibre de poemes, Cau de llunes, premi Carles Riba el 1976. Autora de llibres de poemes com Bruixa de dol (1977-1979) o Desglaç (1984-1986) i de la novel·la La passió segons Renée Vivien (premi Carlemany 1994), també va ser, narradora, traductora i cofundadora de l’editorial Llibres del Mall.
Per participar-hi, cal sol·licitar els llibres a la biblioteca; les places són limitades.

Descarregueu-vos el tríptic a l'ISSUU de la biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!