divendres, 20 de febrer del 2015

Benvingut 4.713!

Ahir, va començar l'any 4.713 segons el calendari xinès o el que és el mateix, l'Any de la Cabra,  una festivitat tradicional molt rellevant per a la comunitat xinesa que no es repetirà fins d'aquí a 60 anys. És per aquest motiu, que és un any molt important per a les famílies xineses que aprofiten l'ocasió per reunir-se amb la família o fins i tot per intentar resoldre aquelles picabaralles amb amics o familiars.  

La festa de celebració de l'Any Nou Xinès dura 15 dies i és una oportunitat per conèixer des de ben a prop de casa les tradicions i cultura xinesa. A Catalunya hi ha una amplia varietat d'actes, que combinarà activitats d'art, música, rues, gastronomia, etc., tot per apropar-vos a les costums i tradicions xineses. 

No us podeu perdre... la desfilada que tindrà lloc demà als carrers de Barcelona.

Dissabte, 21 de febrer al matí, tindrà lloc l'acte més destacat, una gran desfilada que transitarà pels carrers de l'Eixample, entre el parc de l'Estació del Nord i l'Arc de Triomf i que pretén aglutinar més de mil persones (i un total de 36 entitats xineses i catalanes). L'acte finalitzarà amb actuacions musicals i de dansa en un escenari ubicat a l'Arc de Triomf.

Les festes de celebració de l'any nou xinès s'acaben amb la festa de les llanternes. Antigament s'il·luminaven desenes de fanalets tradicionals xinesos, però amb el pas del temps la festa ha crescut i ha guanyat espectacularitat fins avui, que es fan tota mena de representacions a gran escala. Enguany l'any nou xinès comença el 19 de febrer i s'acabarà el 5 de març. Al  Festival de Fanals Xinesos, al Parc del Fòrum, hi ha una exposició que mostra la tradició xinesa d'encendre fanalets. Les estructures dels fanals que hi ha al festival són molt espectaculars: fan entre un metre i sis d'alçària i les formes recorden elements tradicionals com ara dracs i flors de lotus.

Aquesta festivitat, la més important i tradicional per a la comunitat xinesa i que aquest any està dedicada a la Cabra (signe de bona sort, que oferirà molts beneficis al llarg de l'any ja que està vinculat amb el creixement i la fertilitat), vol ser esdeveniment festiu, participatiu i exemple de la cohesió i la diversitat cultural.

I què diu horòscop xinès...?

Doncs els afortunats nascuts en l'Any de la Cabra solen ser persones sinceres, honestes, tímides, creatives, compassives, defensores dels abusos envers els més febles, familiars i casolans. 

Podeu obtenir més informació de les activitats als enllaços següents:
Si teniu curiositat per a conèixer més sobre aquest país asiàtic us recomanem alguns del llibres que podreu trobar a la nostra Biblioteca:
Guies de viatge:
Llibres infantils: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!