dimecres, 22 d’octubre del 2014

Els viatges de Clotilde Cerdà, amb Isabel Segura

Divendres 17 d'octubre ens va visitar a la biblioteca l'escriptora masnovina Isabel Segura Soriano, dins el marc de les "Trobades amb...", per a parlar sobre la figura de Clotilde Cerdà i Bosch, el tema del seu nou llibre Els viatges de Clotilde Cerdà.

Compositora, arpista, assagista, activista, Clotilde Cerdà i Bosch trenca tots els tòpics sobre la feminitat vuitcentista. Filla de l'enginyer-urbanista Ildefons Cerdà i de Clotilde Bosch i Carbonell, els viatges arreu del món comencen quan només té dos anys. Antiesclavista i feminista, Clotilde Cerdà coneix la tendència a l'oblit de la societat catalana i barcelonina, en particular. Tractada de la mateixa manera que Ildefons Cerdà, les creacions i aportacions de Clotilde Cerdà i Bosch han estat bandejades per la classe social que intentava imposar el model de feminitat que ella va subvertir.

Isabel Segura (Barcelona, 1954) és historiadora, investigadora, escriptora i professora especialitzada en història de les dones. A part d'una gran coneixedora del feminisme, és una apassionada de la literatura i de l'urbanisme. És autora de llibres com ara Guía de mujeres de Barcelona, La Habana para mujeres o el més recent Els viatges de Clotilde Cerdà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!