dilluns, 3 d’octubre del 2022

Preparar un viatge responsable


Dilluns 3 d’octubre es va celebrar el 🌎🌳Dia Mundial de l’Hàbitat (WHD 2022) sota el lema "Mind the Gap. Leave No One and Place Behind" (‘Compte amb la bretxa. No deixeu ningú ni cap lloc enrere’), que té com a objectiu reflexionar sobre les desigualtats creixents i les vulnerabilitats que s'han vist exacerbades per les crisis de la triple C: COVID-19, clima i conflicte. 
Com podem reduir les emissions de carboni?

  • Volar amb intel·ligència: Si has de volar mira de fer vols directes, per a una estada llarga, en classe turista i amb aerolínies de baixes emissions. 
  • Com et mous? Agafa el transport públic sempre que sigui possible. També hi comença a haver força oferta de vehicles elèctrics per llogar. 
  • Activitats turístiques: Si voleu realitzar activitats, mireu que siguin a prop i millor si es poden fer caminant o en bicicleta. 
  • Viatge lleuger: Sense importar el transport escollit, es recomana portar un equipatge lleuger, perquè es requereix menys energia per transportar-lo.

Consells per veure animals:

  • S’ha de tenir en compte que les activitats contractades no han de comprometre el benestar de l’animal. L’opció més recomanable són les reserves que només permeten observar-los i mantenir la distància. 
  • Busqueu reserves legítimes i legals. 
  • No doneu menjar als animals. 

El que heu d’evitar: 

  • Les visites a pobles amb l’objectiu únic de fer-s’hi fotos i comprar records. (Si voleu comprar un record, mireu que sigui sostenible i sense plàstics i en petits comerços locals. Podeu comprovar l’etiqueta per saber on és fet.)
  • Actuacions d’infants que esperen propines a canvi. 
  • Experiències amb indígenes sense una raó clara. 

Les millors ciutats i destins sostenibles:

Singapur: Els esforços que fa per conservar els espais verds i les estrictes lleis de construcció sostenible demostren el compromís d’aquesta ciutat amb el medi ambient.

Copenhaguen, Dinamarca: La sostenibilitat és una prioritat d’aquesta ciutat, que vol presumir de ser la més sostenible del món. Un dels seus objectius ha estat prioritzar el desplaçament en bicicleta.

Edimburg, Regne Unit: Aquesta ciutat escocesa sol encapçalar la llista de ciutats més sostenibles del Regne Unit. Abunden els punts de recàrrega VE i un alt percentatge d’espais verds a la ciutat. 

Eslovènia: Amb més de 500 m2 d’espai verd per resident i un preciós centre històric per a vianants, Ljubljana, és una de les ciutats més aptes per ser recorregudes a peu. També té algunes de les millors aventures ecoturístiques d’Europa. 

Costa Rica: Aquest petit país de centreamericà es regeix amb un model turístic que aposta per la sostenibilitat a partir de tres factors principals: sostenibilitat, innovació i inclusió. Els seus atractius turístics estan enfocats a oferir activitats que respectin el medi ambient i a contribuir a la conservació del patrimoni cultural i natural.  

👉També et pot interessar:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!