dimecres, 21 de setembre del 2022

Experiències viatgeres: Londres

A l'article d'avui destaquem un viatge ideal per fer amb adolescents! L'Eli i les seves filles viatgen a la ciutat de LONDRES. 

Ens expliquen que el viatge ha estat una experiència immersiva anglesa bestial, ideal per practicar l’idioma. I per anar-hi amb adolescents és ideal perquè totes ens ho hem passat genial. 

Tipus de viatge: Mare i dues filles.

Dies: 8 dies.

Com arribar-hi: En avió amb Vueling, 2 hores i 20 minuts, a l’aeroport de Gatwick (terminal sud) i directes cap a Londres amb transport públic.  

Com moure’s: Quan hi arribes, depenent de què has de fer, has de valorar quin transport et surt més econòmic. En el nostre cas vam agafar la Travel Card de 7 dies (atenció, perquè cal portar foto de carnet). Llavors, pots fer tants viatges com vulguis amb tren, bus i metro per les zones per les quals has pagat (en el nostre cas, la zona 1 i 2) i tens descomptes de 2x1 en algunes atraccions/visites, etc. En general, tot el que interessa és a la zona 1-2. Per aquest motiu, també és important mirar la zona on t’allotges. 

Sobre l’allotjament i els àpats: Vam reservar amb antelació un apartament, per poder cuinar, però sempre hi ha algun dia en què tastes coses o menges fora. Per tot arreu hi ha molts supermercats petits i grans, i a tots els pubs pots menjar a qualsevol hora. També hi ha una cadena per tot arreu de Pret à Manger (menjar envasat força saludable) i moltes cadenes de menjar ràpid. Al voltant del riu hi ha paradetes de tota mena i al final del mercat de Portobello està farcit de paradetes tipus food track. Gràcies a la guia de butxaca Lonley planet vam saber que és típic de Londres el pie and mash (el vam tastar als peus de Greenwich), molt bo tant el de carn com el d’anguiles. El recomanem molt. A part, també s’ha de tastar el fish and chips  (si en vols menjar de bo, el millor és anar a un pub).

Quant val...

...un menú en un restaurant turístic? Barat no és. A Chinatown, per exemple, val uns 20-25 € (per persona). 

...una nit d’hotel o apartament? Apartament agafat amb molt de temps a Booking, per a 3 persones, amb wifi, a la zona 2, i amb cuina i finestra: uns 100 €/nit.

...un cafè amb llet? 2,40 €

👀Els llocs o moments imprescindibles: 

-Típic de Londres (pots entrar-hi o no depenent de si vols pagar): Parlament, Big Ben, 10 Downing Street, jardins i palau Kensington, catedral de Westminster, catedral de St. Paul’s, el canvi de guàrdia a Buckinham Palace, Trafalgar Square, Picadilly Circus, Chinatown, mercat de Portobello-Notting Hill, mercat de Camden Town i mercat de Covent Garden, edificis emblemàtics de l’sky line (The Shard, Sky Garden, el Walkie Talkie...).

-Visites pagades que valen la pena amb audioguia: Torres de Londres (per dins i fora) i Abadia de Westminster.

-Gratuït i val la pena: Speaker’s Corner (diumenges matí) al Hyde Park, Museu d’Història Natural, British Museum, National Gallery, British Library i, al costat de l’estació de trens de King’s Cross (hotel al costat xulíssim), meridià de Greenwich.

-Mínim un passeig llarg per veure (encara que sigui per fora): riu Tàmesi, London Eye, Globe Shakespeare Theatre, l’Òpera, pont Milennium (busqueu els xiclets a terra grafitejats), ambient, parcs i gent, skate parc underground, els diferents ponts de Londres i, òbviament, el London Bridge (val la pena de dia i a la posta de sol).

-Visitar Oxford suposa un cost afegit elevat, però, si en teniu ganes, heu d’agafar tren i saber que allà tot es paga (aconsellable la biblioteca Bobdelyan i St. Christ Curch and College (com a curiositat hi ha el menjador i racons on es va gravar Harry Potter).

-Si t’agrada Harry Potter i no vols gastar diners, hi ha l’estació ¾, el Leadenhall Market, etc. Per Internet pots trobar les rutes i fer-te-les a mida a mesura que vas veient Londres.

La gent i la cultura són...: Tothom és molt amable, la gent és molt servicial en general i hi ha gent de tota mena i uns quants que no giren rodó, com a tot arreu. La població és molt diversa: moltes races, cultures, religions, tendències i gustos, i tothom és respectuós amb tothom. 

Hi ha molta tradició de prendre pintes als pubs, dins i fora si fa bon temps. Als parcs i jardins, molta gent pren alguna cosa o fa un pícnic, des de joves fins a famílies o executius.

Recomanaries aquest viatge perquè...: Tothom hi és benvingut i la varietat de gent és enriquidora. Hi ha milions de llocs per veure i moltes coses divertides i curioses per fer, com The Vaults (grafits en uns túnels de metro que ja no es fan servir), el Pub de Sherlock Holmes (pis de dalt), etc., i tots els nivells d’anglès hi són benvinguts. Aneu-hi i practiqueu!

Alguna anècdota o alguna cosa que et va sorprendre molt: La quantitat de coses, espais, barris, carrers, curiositats a milers, racons que tens per visitar, hi vagis les vegades que hi vagis.

Com planificar el viatge: Lonley planet de butxaca (és molt esquematitzada i molt pràctica, dividida per interessos, per dies, per barris, amb curiositats, recomanacions, etc). Bàsica si portes adolescents, ja que sense llegir gaire tenen el detall del que necessiten. Internet, blogs de viatge, i empreses de visites guiades. 

Cal tenir en compte...: Que les atraccions turístiques comencen amb el nostre horari, però entre 17 i 18 h tanquen (sopen molt aviat!). Així doncs, si t’has d’organitzar el viatge, has de deixar les coses que no són d’interior per fer-les a partir de les 17 h.

A qui recomanaries el viatge? Ideal per a adolescents i adults que xampurregin l’anglès i el vulguin practicar o que ja el parlin bé. Tothom amb ganes de caminar molt per la ciutat. Potser els més petits no en gaudiran tant. 

El destí en tres paraules: Cultural, open mind (ment oberta) i inacabable.

👉Et pot interessar fer una ullada a algunes de les guies de Londres que tenim a la biblioteca:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!