dimecres, 7 de setembre del 2022

Arrenca la 48a festa de la Verema

Alella comença a escalfar motors per viure l’esdeveniment festiu més important del municipi: la Festa de la Verema, una festa que denota
  identitat i cultura i que anirà des del dia 8 al 18 de setembre. 

La inauguració oficial de la Festa de la Verema serà el 9 de setembre a les 19h. Comptarà amb els ingredients habituals i un de nou i destacat: un espectacle preparat especialment per a l’ocasió per la Companyia  Art i Passió. 

Enguany s’estrena el Vinema, una mostra de curts amb tasts de vins i gastronomia, programat per al dissabte 10 a les 18.30h i el diumenge 11 a les 12.30h. 

Alella, el vi humà: Coincidint amb la celebració es presentarà el llibre Un país en la copa. Alella, el vi humà, de Laura Saula, que recull les experiències i el testimoni de persones vinculades amb el món del vi, que han jugat un paper destacat en el manteniment d’aquesta activitat. La publicació estarà acompanyada d’una exposició del fotògraf Jordi Borràs que es podrà visitar a Can Lleonart del 9 al 26 de setembre.  

Primer Premi Verema d’Alella: Enguany una novetat serà l’estrena del Premi Verema d’Alella, una nova proposta amb la qual es vol reconèixer cada any persones rellevants que han ajudat a créixer i difondre la cultura i la identitat del poble. Aquests primers premis faran un reconeixement a la sommelier Rosa Vila i l’enòleg Josep Bassas.

La proposta de Can Manyé: Can Manyé ha preparat un projecte artístic molt especial dirigit per l’artista Sara Milian. “Pedra, paper, territori. Creació i pensament des de la Verema”, és una proposta participativa que impulsa la reflexió vers el món vitivinícola, la sostenibilitat i la gestió del territori a través de l’elaboració de llibres d’artista. L’exposició es construirà de l’1 al 7 de setembre a partir de col·loquis coordinats per Montserrat Serra i tallers de creació en col·laboració amb reconeguts artistes de l’entorn com Tomàs Bel, Victòria Pujadas i Enric Satué. La mostra s’inaugurarà el 10 de setembre a les 18h i es podrà visitar fins al 16 d’octubre. Més informació a alella.cat/canmanye.

Tallada de raïm a la vinya de Can Magarola i berenar infantil. La vinya testimonial de Can Magarola és l'escenari de la tallada de raïm que protagonitzen les pubilles i els hereus i tots els infants d'Alella que vulguin participar-hi.

Hi ha moltes activitats més, consulteu el programa complet a Programa Verema . Les inscripcions a les activitats es podran fer a partir del 26 d'agost a l’Oficina de Turisme i per Internet des de la pàgina www.festaverema.alella.cat.

Recordeu que... tant la Biblioteca d'Alella com la del Masnou, entre d'altres, són biblioteques que formem part de les Biblioteques amb DO  i durant tot l'any es realitzen activitats i jornades relacionades amb el món del vi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!