dimecres, 30 de març del 2022

Primavera als Parcs

En aquesta secció trobaràs informació d'interès que t'ajudarà a resoldre els dubtes relacionats amb els parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. 

🌼Ara que és primavera i ve tant de gust acostar-nos a observar la natura et resolem preguntes i respostes freqüents per ajudar-te a saber què pots fer als parcs naturals més propers.

👉Els camins estan senyalitzats🚧? 

No tots. Hi ha camins dels parcs que són privats o que faciliten l’accés a cases particulars. Els parcs tenen itineraris senyalitzats, amb fites de fusta amb una placa de color verd i les indicacions per seguir el recorregut. Estan dividits en tres grans grups en funció de la dificultat: 

  • GR (gran recorregut o ruta llarga)
  • PR (petit recorregut o ruta mitjana)
  • SL (sender local o ruta curta)

👉Hi ha rutes i itineraris a peu per a diferents edats o dificultats🚶?

En cada ruta o itinerari senyalitzat es descriu la informació bàsica per poder-la realitzar: desnivell, durada, llargada del recorregut, dificultat, etc. En funció de la condició física i l’estat de cadascú es pot escollir una ruta o una altra. Hi ha rutes per a tots els tipus de públic i per a totes les edats. 

👉Quines rutes i itineraris a peu puc fer💭? 

Els parcs tenen una àmplia oferta que va des d’itineraris senyalitzats o passejades guiades prèviament concertades amb guies, fins a itineraris adaptats accessibles, rutes teatralitzades inclusives, i rutes amb geocerca (o geocaching). Consulta la informació al web goolTracking, al portal Wikiloc o a l’aplicació mòbil “Itineraris Parcs” (a Google Play i a App Store).

👉Com em puc informar i apuntar a les passejades guiades🌳?

Pots consultar totes les passejades guiades en format PDF a la pàgina web Passejades guiades. A més, a l’agenda d’activitats “Gaudim als parcs” pots consultar-hi totes les activitats guiades (passejades, visites, tallers, etc.). Només cal que consultis per data o per parc i cliquis a l’activitat per obtenir tota la informació per apuntar-t’hi.

👉Coneixes el projecte Parcs i biblioteques, naturalment📚? 

“Parcs i biblioteques... naturalment!” és un projecte per conèixer el patrimoni natural i cultural del teu entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques dels municipis establerts en cada zona d’influència dels parcs naturals t’aproparan la lectura i la natura. La Biblioteca del Masnou participa en aquesta iniciativa tan engrescadora, segueix-nos a les xarxes per conèixer les nostres activitats. 

Com puc arribar als parcs amb transport públic🚌?

Depèn de cada parc. Alguns parcs tenen servei d’autobús, línies de tren i, fins i tot, línies de metro a prop. El Parc Natural del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac disposen d’un servei propi: el Bus Parc. El pots consultar a l’enllaç de mobilitat i accessos.

👉Puc circular-hi amb bicicleta🚴?

La circulació amb bicicleta només és permesa per carreteres, pistes forestals o per camins de més de 3 metres d’amplada, sempre respectant preferentment els vianants. La velocitat màxima permesa és de 30 km/h a tots els parcs, excepte al Parc de la Serralada de Marina i al Parc Natural de la Serra de Collserola, en què és de 20 km/h. Vegeu més informació a l'apartat de Cicloturisme i motociclisme

Com puc seguir l’actualitat de la Xarxa de Parcs Naturals📲?

Totes les activitats es publiquen a l'agenda “Gaudim als Parcs”. També pots seguir tota la informació i actualitat a les xarxes socials de la Xarxa de Parcs Naturals i a L'Informatiu dels Parcs. 

👉Efemèrides i activitats relacionades amb la Natura📅

💡Vull saber més sobre FAQS Parcs Naturals






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!