dijous, 10 d’octubre del 2019

Barcelona Gallery Weekend, l'art obert a tothom

Barcelona Gallery Weekend és un esdeveniment anual que enguany es celebrarà del 10 al 13 d'octubre, ambdós inclosos, promogut per l'associació de galeries Art Barcelona. 

La programació recull d'exposicions a galeries d'art i una programació paral·lela d'intervencions artístiques en llocs públics de la ciutat de Barcelona i dels seus voltants i inclou visites guiades i actes diversos.

Sovint pot ser difícil arribar a un públic de a peu de carrer i aquest projecte pretén reforçar i sobretot fer visible el ric i variat teixit artístic que hi ha a Barcelona i obrir-los a la ciutadania. Per una altra banda, també es preveuen actes adreçats a professionals, amb diversos actes socials, per tal de teixir xarxes i contactes, així com espais per aprofundir i intercanviar informacions amb els galeristes i amb els col·laboradors amb l'objectiu de posar en valor la labor de les galeries com a espais generadors de cultura.

Més de 70 artistes locals, nacionals i internacionals ompliran diversos punts de Barcelona, situant-la en el panorama internacional de l'art contemporani i d'avantguarda. A més, en paral·lel a la programació, es presentarà l'exposició 'Escamas', sis peces de diferents artistes que es podran veure per les diferents zones de la Casa Vicens.

Barcelona Gallery Weekend és la resposta amb segell propi a la ja tradicional implicació de l'associació Art Barcelona en les plataformes de debat i coordinació d'estratègies culturals locals. Sense oblidar la seva imbricació en el teixit cultural, el BGW atén al mateix temps els interessos específics de les trenta-una galeries d'art que ara mateix la conformen, obrint-se també a altres galeries de la ciutat, així com buscant la implicació de la resta dels agents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!