dijous, 11 d’abril del 2019

Especial Setmana Santa: de poble en poble pel sud de França

Albi
El sud de França ofereix un espectacular ventall de pobles i racons impressionants, que pots recórrer al teu aire o amb qui tu vulguis. Quin encant recórrer amb el teu vehiclei!

Albi: Una preciosa i animada ciutat plena de flors que compta amb dos grans atractius: una catedral realment imponent i el Museu Toulouse-Lautrec, que va néixer aquí.

Cordes-sur-Ciel: Seguim cap al nord i trobem aquesta preciositat, una ciutat fortificada amb carrerons adoquinats que sembla de llegenda. Al punt més alt hi ha unes vistes espectaculars.

Lautrec
Lautrec: Amb el distintiu "Les Plus Beaux Villages de France" (és a dir, 'un dels pobles més bonics de França'), Lautrec és un petit poble amb casetes de fusta medievals. També val la pena pujar fins al seu emblemàtic molí i gaudir d'una bonica panoràmica de tot Lautrec.

Castèlnòu de MontmiralhLa plaça amb cases medievals de fusta i les seves arcades són una preciositat. A la plaça hi trobareu fins i tot un pou d’aigua. Sembla realment un decorat de conte o
d’una pel·lícula medieval.
Castelnou de Montmiralh

Puycelsi: Una altra de les poblacions declarades de les més boniques de França és Puycelsi. Està situada a la part alta d’una muntanya rocosa amb unes precioses vistes al voltant. És una població fortificada, amb cases de pedra, de fusta i de maons molt boniques. Passejar pels seus carrers i fer la volta pel camí de ronda és un plaer.

Carcassona
Carcassona: Situada en un promontori rocós, la ciutat fortificada de Carcassona va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO i encarna el castell medieval per excel·lència.

TolosaTolosa o Tolosa de Llenguadoc és coneguda com "la ciutat rosa" pels seus edificis de rajola suau. Situada al costat del riu Garona i el Canal du Midi  (Patrimoni Mundial de la UNESCO) ofereix un ventall d'activitats relacionades amb el canal, com anar amb bici resseguint el riu o aventurar-se en un passeig amb vaixell. A més a més, és imprescindible una parada a la Ciutat de l'Espai, única a Europa, que et convida a sentir-te com un autèntic astronauta. 
Canal du midi

Viatjar amb infants pel territori francès és, en general, molt agraït. Trobaràs en pràcticament totes les àrees de servei zones de jocs i espais amplis i ben cuidats que serveixen per estirar les cames i esbargir-se abans de tornar a agafar el cotxe. A més a més, hi ha nombroses àrees de pícnic tant a les autopistes com a les carreteres, i en qualsevol aturada pots aprofitar per fer un àpat a l'aire lliure i gaudir d'una parada ben agradable.




1 comentari:

Gràcies!