dijous, 18 d’abril del 2019

Preparem un Sant Jordi en família

Sant Jordi és el patró de Catalunya i en aquesta diada se celebra el dia de la rosa i el llibre, per a molts catalans, el dia dels enamorats. Aquests dies de festa podeu gaudir en família fent una pila d'activitats: des d'explicar la llegenda, fer una rosa, cuinar un pa de Sant Jordi... Aquestes són les propostes:

Família, a cuinar!
Cuinar és un hàbit molt saludable i una eina pedagògica en tots els sentits. Afavoreix l’aprenentatge dels infants perquè els ajuda a desenvolupar habilitats motores, a més de passar una bona estona plegats. Això sí, hem de tenir cura que l'infant se situï en un lloc segur, lluny dels fogons, del forn... Aquí et deixem les receptes per elaborar el pastís de Sant Jordi i el pa de Sant Jordi.

Acosta't a la teva Biblioteca:
La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona celebren aquesta diada d'una manera molt especial. Per això, un any més et convidem a fer un ullada a les propostes que elaborem les biblioteques. Al Masnou hem preparat una hora del conte, dissabte 27 d'abril, amb "La princesa i el drac", per a infants entre 4 i 8 anys.

És el teu sant? 
La Diada de Sant Jordi, i durant l’horari d'obertura, la Sagrada Família i la Casa Museu Gaudí ofereixen accés gratuït, i sense  reserva prèvia, a tots els Jordis, Jorges, Jordines i Georgines. Es tracta d’una manera de commemorar la festa de la ciutat i de Catalunya, fent honor a aquelles persones que celebren el seu sant en una data tan assenyalada.

Passeig de Sant Joan, un nou espai de la literatura infantil i juvenil. 
El Gremi de Llibreters ha arribat a un acord amb l'Ajuntament per obrir al passeig de Sant Joan un nou espai dedicat a la literatura infantil i juvenil, el còmic i l'àlbum il·lustrat. És una alternativa perfecta a la massificació de la Rambla Catalunya.

Manualitats en família.
Una manera fàcil de passar una bona estona amb tants dies de festa. Preparar una rosa de paper! Ohhh, que bonica. També pots fer-la de plastilina o bé fer un bonic dibuix. Amb infants, la creativitat no s'acaba mai.

Busques informació, jocs, tens curiositat per saber tota la llegenda de Sant Jordi? No et perdis... l'especial Sant Jordi a Gènius, la biblioteca virtual per als més menuts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!