dimecres, 27 de març del 2019

Noranta anys de Tintín. Feliç aniversari!

Aquest any, Tintín celebra noranta anys i a la Biblioteca sabem que és un dels còmic més llegits per petits i grans. Aquest entranyable personatge, un jove reporter que viatja per tot el món acompanyat pel seu inseparable gos, en Milú, és un dels periodistes més famosos del món occidental. Val la pena comentar i visitar algunes activitats que s'han elaborat per a l'ocasió.

Les aventures de Tintín permeten fer un recorregut per la història i et permeten viatjar per tot el món, des d'Àfrica fins a l'imperialisme japonès, descobrir el Tibet o l'arribada a la Lluna, un dels còmics més reeixits de l'autor.

I què ens agrada tant de les aventures de Tintín? Doncs, sobretot, l'entreteniment i la intriga de les històries, i els tintiraires més fanàtics n'aprecien la feina de domumentació del creador.

Una mostra de l'èxit de Tintín és que se n'han venut 250 milions d'exemplars i s'ha traduït a 120 idiomes, entre els quals hi ha el català, una tasca de Joaquim Ventalló. També ha arribat al cinema, de la mà de Steven Spielberg i Peter Jackson.

Si teniu l'oportunitat de viatjar a Bèlgica, podeu trobar un llistat molt interessant d'activitats tintinaires, com el Museu Hergé, la Ruta del CòmicEl Moof (el Museu de Figures Originals de Còmics) o la botiga de Tintín.

A Catalunya, al Cosmocaixa, es pot veure "Tintín i la Lluna". En aquesta exposició veurem com la humanitat ha somiat a arribar a la superfície de la Lluna des de sempre, especialment des que Galileu la va observar per primera vegada amb un telescopi que va construir ell mateix el 1609. L'exposició mostra tot el que sabem del nostre satèl·lit natural, i com es prepara un viatge espacial avui i també mig segle enrere, en aquella missió històrica que va culminar amb l'arribada a la Lluna el 16 de juliol de 1969.

Si t'agrada el còmic, no et perdis... Còmic Barcelona, del 5 al 7 d'abril de 2019. Tintín també hi serà present en moltes de les activitats que programades. Vegeu el programa aquí!

A les biblioteques hi pots trobar:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!