dimecres, 17 d’octubre de 2018

Parcs i biblioteques... naturalment!

Logotip 
La tardor convida a buscar bolets i gaudir en general de la naturalesa. Per aquest motiu, avui dediquem el blog a donar a conèixer el projecte de "Parcs i biblioteques... Naturalement!", que es va iniciar el 2017 i que continua amb gran entusiasme.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Parcs Naturals, que el 2017 van iniciar un programa molt engrescador per acostar els usuaris de les biblioteques als espais naturals i al revés, acostar la literatura als parcs.

A la comarca de Barcelona, tenim una xarxa de parcs naturals que està formada per racons d'una gran bellesa. Més de cent mil hectàrees protegides donen per molt... Així doncs, escull la teva destinació i prepara la teva sortida a la natura.

Exposició,  Biblioteca Joan Coromines
Molts de nosaltres coneixem el Parc Natural del Montseny, per exemple, relativament pròxim i tan especial, amb uns paisatges mediterranis i centreeuropeus ben característics. Tant és així que la UNESCO l'ha declarat Reserva de la Biosfera.

Però l'extraordinària biodiversitat dels parcs no s'acaba aquí. En total hi ha dotze parcs protegits pel seu gran valor paisatgístic, ecològic i/o cultural. Nosaltres t'encoratgem a conèixer els parcs que pots trobar més a prop.

A la costa de Barcelona trobaràs espais tan fascinants com el Parc de la Serralada Litoral, una cadena de muntanyes on gaudiràs d'unes vistes precioses sobre el mar, amb excursions per a totes les edats i nivells. Així mateix, ben a prop tenim la Serralada de Marina, la Serra de Collserola o el Parc del Montnegre i el Corredor.

Espai dedicat a Parcs, Biblioteca Joan C.
Fins el 27 d'octubre, podràs gaudir de l'exposició "Parc de la Serralada de Marina", a la Biblioteca del Masnou, juntament amb algunes recomanacions per trobar bolets, conèixer arbres o plantes, o guies turístiques dels parcs.

Sabies que... la Biblioteca Joan Coromines forma part del projecte "Parcs i Biblioteques... Naturalment?" Et convidem a venir i a descobrir aquest espai.

⇒També et pot interessar l'article Tocats del bolet 

1 comentari:

Gràcies!