dijous, 17 de maig del 2018

Dia i Nit dels Museus

El Dia Internacional dels Museus (DIM) se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Un dia de l'any durant el qual els museus són els veritables protagonistes, i obren les portes i ofereixen una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar-nos a nosaltres, els visitants, de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Una de les activitats que volem destacar de la celebració del DIM és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra enguany el dissabte 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes ludicoculturals. Aprofiteu-ho, perquè hi ha propostes ben atractives per a tothom.

Màgia i misteris a l'Antic Egipte
Sabíeu que els egipcis creien en la màgia? Però, ep!, que no estem parlant d’una màgia de varetes i conills que surten de barrets, sinó d'una de més especial. Us proposem, doncs, un taller on us endinsareu en tot aquest univers simbòlic del ritual egipci i fins i tot aprendreu a llegir i escriure jeroglífics! Taller familiar i gratuït. Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Què sabem dels dinosaures berguedans?
Conferència a càrrec del paleontòleg Bernat Vila. Serà un repàs sobre les darreres troballes i estudis fets a partir dels fòssils recuperats a la comarca del Berguedà, i més concretament a l'àrea de Fumanya. Una actualització i posada al dia del que es coneix en l'àmbit científic.
Conferència amb entrada gratuïta. Museu de les Mines de Cercs (Centre d'Interpretació de Fumanya).

Concert coral, a càrrec de Sitges Canta!
Sitges Canta! La Coral Internacional de Sitges es va fundar el febrer del 2013 i poc temps després s'ha convertit en una entitat molt ben considerada culturalment. Està formada per trenta cantants de quasi una dotzena de països. Els seus programes inclouen música d'estils molt variats: clàssica, contemporània i tradicional.
Espectacle gratuït. Palau de Maricel.

La rulot de les llumetes
Una selecció de contes que parlen de la nit, de les estrelles, de la foscor, de la llum... i que podrem escoltar a l’interior de la rulot. A càrrec de Jordi Tonietti.
Espectacle familiar, en sessions de 20 minuts. Gratuït. Pati de l'Harmonia, l'Hospitalet de Llobregat.

I això no és tot! Hi ha moltíssimes més propostes. Vegeu-les a la pàgina DIM i trieu l'activitat que més us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!