dimecres, 9 de maig del 2018

Atenció peregrins! Oberta la Via Marina del Camí de Sant Jaume

Atenció peregrins i senderistes! Es posa en marxa la singular i esperada Via Marina del Camí de Sant Jaume, que es convertirà en la primera ruta mediterrània peninsular que passa per la costa. 

Es tracta d’un traçat únic d’aquest camí de peregrinació que permetrà als visitants gaudir de la costa de la comarca del Maresme i de la bellesa de les diverses poblacions que trobaran al seu pas.

El ramal de la Via Agusta que passa per la costa, anomenada també Via Marina de la Via Augusta, uneix les ciutats de Girona i Barcelona, i travessa la comarca del Maresme. 

Aquest nou tram, que deriva de l’actual existent que va de la frontera amb França a Montserrat, surt de Girona, passant per Fornells de la Selva i Riudellots de la Selva, i arriba a Caldes de Malavella, on es bifurca entre la Via Augusta actual i la Via Marina. De Caldes de Malavella, passa per Vidreres, Lloret de Mar i Blanes, a la comarca de la Selva, entra al Maresme per Malgrat, passant per Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou i Montgat, on enllaça amb Badalona i Sant Adrià de Besòs fins a arribar a Barcelona, a l’església de Sant Jaume del carrer Ferran. Vegeu el mapa de la Via Marina.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb la implicació del Govern de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i de trenta ajuntaments de la comarca del Gironès, la Selva, el Maresme i el Barcelonès.

El Consorci de Promoció Turística del Maresme i l’Ajuntament de Mataró van inaugurar el diumenge 29 d'abril aquest nou tram del Camí de Sant Jaume, una ruta turística que va més enllà de la comarca del Maresme. 

Sabies que... el camí que recorre la comarca es converteix en la primera ruta mediterrània de la Península d’aquesta via de peregrinació.

Per a més informació, vegeu el web de Costa de Barcelona Maresme,
Fotografia cedida per: Costa de Barcelona Maresme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!