dijous, 23 de març del 2017

Esclat dels arbres fruiters

Aitona (Baix Segre, Lleida) compta amb un entorn paisatgístic únic i inigualable. Transformat amb el pas del temps pel treball i l’esforç dels pagesos, s’ha convertit en un territori especialment atractiu gràcies a la producció agrícola d’una fruita dolça de qualitat excepcional. El préssec, la nectarina, la platerina i el paraguaio en són els protagonistes per excel·lència.

A través del projecte Fruiturisme s'ofereixen diverses rutes per tal de promocionar el camp aitonenc com a destí turístic i ho fa amb un nou concepte d'experiència turística, perquè el visitant pugui descobrir el territori amb una experiència molt sensorial, plena d'olors, de sabors i de dolces degustacions de les fruites.

De les propostes que s'ofereixen destaquem les següents perquè en trieu la que més us agradi:

Itineraris guiats que es fan a través del propi pagès pagès i una altra ruta de la mà de les veïnes que transmeten l’estima pel seu poble:
  • Ruta del Presseguer en Flor: descobreix l’agricultura de regadiu explicada de la mà del pagès, la recollida del fruit i el funcionament de les centrals de fruita a ple rendiment.
  • Ruta de la Flor del Segon Origen: es visiten els diferents espais i localitzacions que apareixen a la pel·lícula Segon Origen del director lleidatà Carles Porta.
  • Ruta pel Nucli Antic d’Aitona: s'ensenya als visitants la seva riquesa patrimonial, arquitectònica i cultural fent una passejada pels seus carrers de la mà de les veïnes del poble que fan de guies i expliquen les llegendes i altres històries locals.
Itineraris per fer al teu aire: descobreix l’entorn natural i paisatgístic d’Aitona al teu aire. Tenen un circuit circular que transcorre pels camins de l’horta i per la vora del Riu Segre. Totes elles estan senyalitzades:
  • Ruta de l’Arbre Fruiter: es pot fer a peu o en bicicleta de passeig.
  • Ruta de Serra Brisa: especialment dissenyada per al running i la bicicleta de muntanya amb l’objectiu de descobrir una vista panoràmica espectacular del paisatge agrícola d’Aitona.
  • Ruta del Camí Verd Natural Aitona-Soses: es voreja el riu Segre per tal de descobrir els encants del camí verd i la seva fauna autòctona.
Bibliografia: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!