dijous, 9 de febrer del 2017

Construïm un iglú

Logotip de l'Associació
de Constructors d'Iglús de Catalunya
Anem a la neu com mai ho havíem fet. I és que el fred també ens aporta activitats per aprendre i divertir-nos alhora, com ara construir-nos el nostre propi iglú. Prepara el teu millor equip per tocar gel i neu!

L'Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya organitza varies activitats obertes al públic, avui us en presentem dues:

Trobada Ohmamiglú
El proper 11 i 12 de febrer, a la Molina, se celebra la trobada Ohmamiglú, una gran festa al voltant de la neu que permet compartir bones estones aprofitant les nits de lluna plena, en el cap de setmana més proper al pleniluni de febrer (l'any 2017, el segon cap de setmana de febrer).

L'Ohmamiglú es la trobada anual de constructors d'Iglús que organitza l'Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya i consta d'un cap de setmana complet, amb pernoctació inclosa, a la neu.

Durant tot el cap de setmana es programen activitats relacionades amb la neu i la meteorologia: construcció d’iglús, acte cultural amb la participació de personalitats rellevants del món muntanyenc, expedicionari o àrtic, sopar de barbacoa sobre la neu, esmorzar de xocolata calenta i coca, entrega de premis, etc.

Tot i que la trobada no té caràcter competitiu, es premia l’iglú més ben construït i l’iglú més original. Els premis s'atorguen amb caràcter de reconeixement.

Tingues en compte que... Ohmamiglú és una activitat pensada per persones amb experiència amb la realització d'iglús.

Matinals de pràctica
Per a famílies o grups sense cap experiència però que volen passar una bona estona i adquirir la tècnica bàsica per construir iglús, l’Associació de Constructors d’Iglús de Catalunya organitza les Matinals de Pràctica on s'explica com es fa un iglú -i el fareu!- i també s'adquireixen els coneixements de com organitzar un grup, les mesures de seguretat o quin és el material més adequat. S'acaba amb un pica pica i una beguda calenta. Aquesta activitat es realitza els dissabtes al matí, de 9 h a 14h.

Per a realitzar qualsevol de les dues activitats cal inscripció.

Trobareu més informació a la Biblioteca tenim una secció dedicada als esports on podreu trobar guies de muntanya, manuals de seguretat, alpinisme, i molt més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!