dimecres, 28 de setembre del 2016

A l'octubre al biblioteca arranca els motors!

El mes d'octubre arriba a la biblioteca farcit d'activitats: tallers, tertúlies, presentacions, exposicions...

Encetem el mes amb un parell d'exposicions; Retorn als orígens: viatge per a la Vall de l'Omo és una exposició de fotografies que retrata un fragment d'Àfrica que encara existeix però que està desapareixent molt ràpidament. Un al·legat a la diversitat humana que parteix, justament, d'una de les zones on es concentren alguns dels jaciments paleontològics més importants del món i que permetran al visitant de l'exposició fer un viatge de retorn als orígens. L'exposició mostra el dia a dia els rituals ancestrals de quatre ètnies del sud d'Etiòpia: els suri, els hamer, els arbore i els dassanech, que encara viuen com ho feien els seus avantpassats fa centenars d'anys. Aquest és un reportatge fotogràfic dels autors del blog de viatges www.quadernsdebitacola.com, reconegut com a millor blog personal de turisme i viatges en els Premis Blocs Catalunya 2012.

Del 10 al 29 d'octubre a la sala infantil podrem gaudir de l'exposició 'ANIMAL!', una exposició de fotografia i literatura que pretén difondre diferents clàssics literaris, tant de tradició oral com escrita, entre els més petits a través de cinc animals: el llop, l'àliga, el tauró, el drac i el gripau. L'exposició és alhora una mostra literària i fotogràfica que versa sobre animals i que té un doble objectiu: per una banda, difondre texts de la literatura popular i tradicional i també de la culta a través de la mirada fotogràfica de l'artista Tanit Plana i, per l'altra, promoure l'exhibició de l'obra de grans artistes en el marc d'espais poc habituals com les biblioteques.

Pel que fa a les tertúlies, aquest mes comentarem tres novel·les de la literatura catalana. La primera que volem mencionar és tot un clàssic, Laura a la ciutat dels sants, de Miquel Llor, la sessió de la qual serà conduïda per Carme Rubio Larramona, professora del departament Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de Vic. La segona novel·la que compartirem, de la mà de Carme Giol, voluntària per la llengua, i coordinat per l'Oficina de català, serà Radiografia de noia amb tatuatge, de Jordi Sierra i Fabra. Finalment i ja de la mà de Maria Carme Roca, la tercera novel·la del mes serà Carrer Bolívia, de Maria Barbal, autora que tindrem el goig de poder conèixer personalment el proper mes de novembre.

En quant a presentacions de llibres, el dia 14 d'octubre ens visitarà el masnoví Antoni París per parlar de la seva novel·la El despertar de l'anestèsia.

Pel que fa a l'agenda infantil d'activitats, tenim dues hores del conte, els dissabtes 1 i 22 d'octubre; un taller de tardor el dia 19 i una nova edició del biblioLAB Llegir a un amic de quatre potes el 25 d'octubre.

Recordeu que algunes activitats requereixen inscripció. Per a estar assabentats de la data d'inici de les inscripcions, seguiu-nos a la pàgina de Facebook de la Biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!