dijous, 8 de setembre de 2016

Olor de Verema

Alella comença a fer olor de verema i es prepara per viure l’esdeveniment festiu més important del municipi: la Festa de la Verema!

Aquesta 42a edició serà una de les més llargues de la història perquè, tot i que els actes principals es mantenen en el segon cap de setmana (9, 10 i 11) de setembre, les activitats vinculades a la promoció del vi i del territori s’estendran del 7 al 18 de setembre.

Un dels esdeveniments més recomanats i esperats de la verema és la Mostra Gastronòmica, on es poden degustar vins DO Alella, tot sopant a la fresca amb especialitats gastronòmiques que ofereixen molts dels restaurants de la zona. Si voleu evitar cues, us recomanem que adquiriu amb antelació els tiquets de la Mostra Gastronòmica, ho podeu fer a l'Oficina de Turisme d'Alella

Enguany Can Manyé ha preparat una interessant proposta artística i novedosa. L'exposició "Olor de vinya d'Alella", es podrà visitar del 8 de setembre al 9 d'octubre, i és un maridatge entre obres d'Ernesto Ventós i de la "colección olorVISUAL" que tracten de representar les propietats característiques dels vins del territori, tot convidant a l'espectador a experimentar amb l'olfacte i la vista. Les obres de la col·lecció tenen com a denominador comú la transformació de l’olor a color, a llum, suggestió i somni.

I una activitat divertida per fer en família?
I tant! no us perdeu un altre dels actes amb més èxit d'aquestes festes: les trepitjades o aixafades populars de raïm. Es tracte de trepitjar el raïm fins a obtenir el nostre propi most. Les persones participants premsen el raïm amb els peus descalços a l’interior de grans cups fets per a l’ocasió.

Recordeu que... tant la Biblioteca d'Alella com la del Masnou, entre d'altres, són biblioteques que formem part de les Biblioteques amb DO  i durant tot l'any es realitzen activitats i jornades relacionades amb el món del vi.

Bibliografia:

Estrada, Alicia . Los 100 mejores vinos por menos de 10 €: 2016  (2015)

Joan Ribas Serra. Vi, política i espectacle: procés de patrimonialització de la cultura del vi a la denominació d'origen Alella (2014)

Josep Colomé, Jordi Planas i Francesc Valls-Junyent. Vinyes, vins i cooperativisme vitivinícola a Catalunya. (2015)

Lluís Romero. Grans vins a petits preus (2015)

Plini Segon, Gai. El Llibre del vi  (2015)

Tolosa i Planet, Lluís. Guia d'enoturisme de la DO Alella: 89 llocs per gaudir del turisme del vi i més de 90 vins recomanats (2014)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!