dimarts, 29 de març del 2016

Collita del mes #bibliotequesambdo

Ja estem a les portes del mes d'abril i és el moment de fer balanç del mes que les biblioteques de la demarcació DO Alella hem dedicat al projecte Biblioteques amb DO.

Sandra Rossi explicant
la història d'en Cesc.
Vam començar el mes amb molta empenta, amb una activitat infantil de la mà de Cristina Caupena, il·lustradora del llibre de la masnovina Elisenda Guiu, El raïm inquiet. Un grup ben nodrit de nens i nenes de 5 a 12 anys i alguns acompanyants, van ajudar a elaborar la decoració de la sala infantil de la biblioteca, que es va engalanar amb tres grans ceps en testos i una parra amb pàmpols i raïms fets amb diversos materials. Aquest decorat va resultar el marc ideal on situar les dues sessions de l'hora del conte, divendres 11 de març amb la Sandra Rossi i dissabte 19 amb la Companyia Patawa. L'enriolada Sandra ens va explicar la història d'en "Cesc i la bruixa Fil·loxera", i els nostres amics de la Companyia Patawa narraren a nens i no tan nens el conte del Ratolí Valentí, amb els seus preciosos i menuts titelles.

Joan Boher, i "Els sants bevedors"
Per als usuaris adults la biblioteca va programar dues activitats diverses i atractives a la vegada. Divendres dia 4, en Joan Boher ens va engrescar amb les històries dels sants bevedors, que vam acompanyar amb un tastet de Bouquet Aella. En Carles Alcoy, narrador professional, va enfilar diverses històries inspirades en obres literàries de Julian Barnes i Joseph Roth que giren al voltant del món del vi. Amb l'habilitat pròpia dels narradors, va saber ubicar les històries a la vila del Masnou, fet que va establir una dinàmica narrador-oient divertida i participativa.

El divendres següent, dia 11 de març, en Francesc Ferré del Celler Frisach (Terra Alta) i Gemma Ferran del Celler del Mar (El Masnou) ens van visitar per a mantenir una conversa sobre el món del vi i de la vinya, tot degustant un parell de vins DO Alella (Parvus Syrah Alta Alella i Marfil Violeta), maridats amb formatge i maduixes. A l'activitat, que requeria inscripció prèvia, hi va assistir la Regidora delegada de turisme, cultura i joventut, Neus Tallada. La participació dels assistents fou molt activa i es va generar un debat molt polèmic i enriquidor alhora, sobretot al voltant del tema de la viticultura ecològica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!