dijous, 18 de febrer del 2016

Temps de raquetes de neu

Ens trobem en plena temporada d’esquí alpí, però, per gaudir dels paisatges nevats més espectaculars, una altra opció és endinsar-nos-hi amb raquetes de neu. És una activitat per a tots els públics, per això és capaç de portar a descobrir la muntanya a l’hivern a aquells que abans es quedaven a casa. Tot i així, és important que escollim una ruta adequada a les nostres possibilitats i consultem la meterologia abans de sortir de casa.

Ruta amb raquetes de neu a la Cerdanya.
Quan es fa fosc és encertat practicar raquetes de neu perquè no ens cal patir les velocitats dels esquís ni de les taules de surf dels altres esportistes i, a més, a la nit és quan moltes altres espècies animals comencen la seva jornada caçadora; per això, a més de gaudir del paisatge, tindrem l’oportunitat d’observar animals salvatges. En aquest cas és recomanable comptar amb l’ajuda d’un guia i controlar cada petjada que fem per evitar caigudes.

La característica mínima que han de tenir les raquetes és tenir unes puntes metàl·liques amb grampons a la sola que tinguin opció de taló lliure i fix, ja que només necessitem que estigui fix en els descensos o per superar obstacles.

A les nostres revistes de turisme podeu conèixer diverses rutes amb raquetes:
  • La revista Excursionisme ens proposa el Plateau de Camurac amb raquetes: és una zona situada al sud-est de França, a la regió del Llenguadoc-Rosselló. La ruta passa per la vall d’Hers, situat a una altura mitjana de 1.250 metres.
  • La revista Grandes Espacios ens mostra l’ampli ventall de possibilitats per recórrer: el Pirineu aragonès, les excursions proposades es desenvolupen a les valls de Tena, de Bielsa i de Bensaque; i el Pirineu català, les rutes discorren pel Vall d’Aran.
  • La revista De viajes recomana practicar raquetes de neu a la zona de la Vall de Louron, situada al departament dels Hautes-Pyrénées, també a la regió del Llenguadoc-Rosselló, a 150 km de Toulouse.
També podeu consultar rutes amb raquetes de neu per Catalunya als llibres que us proposem a la bibliografia que trobareu al final de l'article.

Sabies que...? Les raquetes distribueixen el pes de la persona sobre una superfície més gran i això evita que els nostres peus s’enfonsin a la neu?

Bibliografia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!