dimecres, 4 de maig del 2022

Al maig, descobreix el Masnou

El maig arriba carregat d'activitats culturals al Masnou. Exposicions, jornades de portes obertes i passejades ben enriquidores per conèixer el poble maresmenc d'una manera única.

Diumenge 15 de maig, a les 11 h. Gimcana “El gran joc del Masnou, terra de mar”. (Pl. de l’Església, s/n). 

Sota el lema “El Masnou, terra de mar”, estem duent a terme un ambiciós projecte de recuperació del patrimoni local i de promoció del turisme. Mitjançant l’itinerari que us proposem descobrireu edificis modernistes, una casa d’indians molt singular, llegendes i propostes emprenedores, així com un munt de vivències que han configurat el Masnou modern. Amb motiu del Dia Internacional de les Famílies.

Divendres 20 de maig, a les 19 h. Inauguració “El llegat indià”

Exposició itinerant organitzada per la Xarxa de Municipis Indians. Explica d’una manera clara i succinta un dels episodis més fascinants de la nostra història moderna. El que en l’imaginari col·lectiu pot semblar l’aventura trepidant d’uns valents emprenedors va ser en el seu moment —en la majoria de casos— una realitat més dura i dramàtica del que ens puguem imaginar. Entre finals del segle XVIII i començaments del XX, milers de catalans deixaren enrere casa, família i amics per partir cap a les colònies d’ultramar, unes terres estranyes i hostils, un viatge sovint a l’inconegut.

Dissabte 21 de maig, de 10 a 13.30 h. Jornada de portes obertes al Museu Cusí de Farmàcia. 

Als antics Laboratoris Alcon (Siegfried, SL) es troba el Museu Cusí de Farmàcia, de titularitat privada (Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya). Es tracta d'una instal·lació farmacèutica benedictina del segle XVIII procedent del monestir de Santa María la Real de Nájera, La Rioja, on trobareu una col·lecció de recipients ceràmics procedents de diverses zones d'Espanya dels segles XVIII i XIX. També s'hi apleguen una magnífica biblioteca i diferents objectes relacionats amb la farmàcia i la medicina. Places limitades. Informació i reserves a l'Oficina de Turisme del Masnou.

Diumenge 22 de maig, a les 11 h. Itinerari “Les dones del tèxtil al Masnou”.  (Pl. de l’Església, s/n). 
Repassarem la història de la indústria tèxtil del Masnou a partir dels testimonis de les seves protagonistes: els records de la sirena de la fàbrica, el soroll dels telers, la primera feina amb nou, dotze o catorze anys, les hores de jornada diària que van fer durant anys, etc. Resseguirem la petjada d’algunes de les fàbriques que omplien el paisatge del municipi. Informació i reserves a l'Oficina de Turisme del Masnou.

Dissabte 28 de maig, a les 11 h. Recorregut Masoliver
Ruta literària pels indrets del Masnou que han esdevingut una referència geogràfica i espacial clau en l’obra narrativa i en la poesia de Juan Antonio Masoliver Ródenas. Els ulls de la memòria del Masnou proposa una passejada pel Masnou a través de l’obra literària, narrativa i poètica, de l’escriptor masnoví. Inscripicons a la Biblioteca Joan Coromines.

Per a més info: Oficina de Turisme del Masnou (Pg. de Prat de la Riba, 16). Tel. +34 935 571 834 / turisme@elmasnou.cat

Fes una ullada a:
Sabies que... és temps de maduixes al Maresme?  del 29 d'abril al 29 de maig de 2022, és una oportunitat ideal per revalorar un deis productes locals i singular, com són les maduixes o maduixots de la comarca.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!