dimecres, 2 de febrer del 2022

Experiències viatgeres: Illes Maurici

Illes MauriciL'Esther ens endinsa a terres paradisíaques... les Illes Maurici! Una experiència increïble per a la nostra protagonista, un somni fet realitat.

La República de Maurici és un estat africà situat a l'oceà Índic sud-occidental, a uns 900 km a l'est de Madagascar (Àfrica Oriental). Té una població total d'uns 1.200.000 (dades del 2017) i una denistat de població d'uns 619,91 habitatnts per quilòmetre quadrat. La capital i alhora la ciutat més gran és Port Louis i la moneda, la rúpia rupia de Maurici.

L'experiència de l'Esther va ser un viatge en parella de 15 dies.

Com arribar-hi: En avió. Per anar-hi, l'Esther i la seva parella van fer escala a Londres. Va ser un viatge llarg (18 hores) i de moltes hores seguides d’avió. A la tornada van fer Mauritius-Dubai, Dubai-Barcelona i va anar molt millor ja que dos vols curts sempre son més amens. 

Com moure’s: Quan van arribar, l'Esther i la seva parella van agafar un cotxe que prèviament havien llogat (molt recomanable ja tenir-ho previst). Una cosa molt important que cal tenir en compte és que a les Illes Maurici es condueix per l’esquerra!

Sobre l’allotjament i els àpats: La parella va agafar dos hotels, l’un al sud i l’altre al nord de l’illa, amb esmorzar i sopar inclosos: "per dinar ens agrada voltar i conèixer l’entorn, la gent, els costums i la gastronomia de primera mà. Hi ha moltes food trucks on venen menjar casolà i, evidentment, típic del país, i també hi ha guinguetes a prop de les platges on es menja bé i a bon preu."

Quant val...

  • ...un àpat informal? Un àpat informal té un cost de 5 € per persona. Els restaurants d'hotel turístics són força més cars.
  • ...un cafè amb llet? Un cafè amb llet costa uns 50 cèntims d'euro. 

Els llocs imprescindibles:

  • Cascades de Tamarin: És una atracció pintoresca del sud-oest de Maurici. Són una sèrie de set caigudes i cascades impressionants al poble d’Henrietta (Vacoas-Phoenix). 👀
  • Terra dels Set Colors: En aquest indret hi ha una curiositat natural d’origen volcànic. Prop del poble de Chamarel es troba una zona de sorra i dunes caracteritzada per una cridanera barreja de set colors, per la qual rep el nom. 📷
  • Mercat de Port Louis: Tradicional mercat, molt autèntic i genuí, per descobrir la gastronomia i l’estil de vida dels illencs. Hi trobareu múltiples espècies, exquisides fruites tropicals, típics aperitius, artesania tradicional... i un ambient ple de colors i molt festiu.🍍
  • Nedar amb dofins a la platja de Tamarin, per a l'Esther va representar una sensació indescriptible.🌊
  • L'Esther finalment ens recomana observar molt la naturalesa. Les postes de sol a la platja de Trou aux Biches o anar en vaixell a una petita illa que es diu Île aux Cerfs, etc. 🌅

La gent i la cultura són...: La gent és molt amable, la població és majoritàriament hindú. He descobert la cultura i tradicions hindús, que m’han fascinat i que estan molt presents en tota l’illa. Hem pogut visitar temples i llocs de culte realment interessants i solen ser llocs amb molta pau. 

Recomanaries aquest viatge perquè...: És com anar uns dies al paradís, amb paisatges de somni i platges infinites d’aigua turquesa.

Alguna anècdota o alguna cosa que et va sorprendre molt: La lluna creixent i decreixent està a l’inrevés de com la veiem al nostre país! És molt curiós veure la lluna així. 

Com planificar el viatge: en el nostre cas, guies de viatge, agència de viatges i guies locals (molts guies parlen francès).

A qui recomanaries el viatge? Per a mi, és ideal en parella, perquè és un lloc absolutament idíl·lic i molt relaxant alhora que descobreixes una altra cultura. 

El destí en tres paraules: Illa Maurici és sinònim de pau, un paradís natural i un lloc amb energia positiva.👐

Moltes gràcies per compartir la teva experiència, realment molt enriquidora! 😉

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!