divendres, 1 de setembre del 2017

Al setembre, viatgem a Creta

Fresc dels dofins (Knossos)
El setembre és un mes ideal per viatjar i gaudir del bon temps sense tantes aglomeracions. Quina sort aquells que en pugueu gaudir!

L'illa més gran de Grècia s'envolta de mites, història i tradicions. Aquí va néixer la civilització més antiga d'Europa, l'enigmàtica cultura minoica, fa més de 4.000 anys. Grecs, romans, bizantins, sarraïns, venecians i turcs també van deixar petjada a l'illa.

Creta és cultura, natura, platges pintoresques..., un destí que ho té tot per gaudir d'unes vacances perfectes.
  • Cnossos: Una de les joies arqueològiques del món antic mediterrani. Segons la mitologia grega, en aquest palau va viure el rei Minos. Llegendes a part, Cnossos va ser el cor d'un important imperi que va dominar l'Egeu fa més de 4.000 anys. El fresc dels dofins és una de les estances més emblemàtiques.
  • Excursió a Samaria: El congost de Samaria, declarat parc nacional, és una de les zones naturals més impressionants de Grècia. El congost i el paratge dels prats, amb flors silvestres i els rius que el travessen, fan que la caminada sigui una experiència espectacular. El recorregut, de 17 quilòmetres, pot fer-se entre 5 hores (persones expertes) o 8 hores. 
  • Festos: Situada a Festo, al sud de Creta, és un exemple típic de l'arquitectura i dels palaus minoics. Ofereix al visitant un laberint de murs, escales i patis. A 30 minuts en cotxe es troba Matala, el nostre proper destí. 
  • Platja (Matala)
  • Matala: Per acabar, què us sembla una mica de descans en caletes de sorra fina envoltades de roca vermellosa? Aquest és l'indret dels hippies dels anys seixanta
Sabies que... Psiloritis, o també conegut com a mont Ida, és la muntanya més alta de Creta (2.453 m)? Si t'animes a fer el cim, informa't bé abans d'iniciar el recorregut.  



Bibliografia:
  • Creta. Guias visuales Top 10. Aguilar Ocio, 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!