dijous, 13 de juliol del 2017

Vacances Slow

S'acosten les vacances i és un bon moment per proposar-nos una millor manera d'afrontar el dia a dia amb més calma, si més no, escapar-nos a un destí slow i durant uns dies desaccelerar el ritme de vida, desconnectar del rellotge, assaborir bé allò que menges, relaxar-te i compartir els moments d'oci sense pressa...

El moviment Slow neix a Itàlia l'any 1999 i comença amb una tendència que promou el concepte de menjar saludable, l'Slow food que defensa una alimentació sana, lenta i amb aliments de qualitat i de proximitat.

D'aquesta manera si el menjar lent ofereix un ritme més pausat i més saludable, les ciutats lentes (Cittaslow, en italià) ofereixen als habitants i visitants millorar la seva qualitat de vida a través de la tranquilitat, de les zones verdes, etc.

Els municipis de l'estat espanyol que formen part de la xarxa solen tenir un encant especial, així que són una opció perfecte per visitar-los. Són els següents:
Blanquefort a França, Mold a Gran Bretanya, Amalfi o Bra a Itàlia o Lagos a Portugal són alguns exemples de pobles Slow a nivell internacional. Estem segurs que us deixaran impresionats per la seva bellesa. Vegeu el llistat de pobles i ciutats Slow a: Cittaslow Internatinal.

Sabies que... Les ciutats que formen part de la xarxa Cittaslow, segueixen uns criteris de qualitat estaberts, com desenvolupar activitats turístiques respectuoses amb el medi natural, cultural i social. Des de l'associació es promou el turisme responsable.

Al web Cittaslow trobareu més informació dels municipis Slow de l'estat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!