dijous, 25 de maig del 2017

Celebra el Dia Europeu dels Parcs!

El 24 de maig de 1909 es van declarar els primers parcs nacionals europeus a Suècia amb l'objectiu de protegir-ne el valor natural, agrícola, paisatgístic, forestal i cultural. Per recordar aquella primera declaració i difondre'n els seus valors, es va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs.

Aquest any 2017 la Federació EUROPARC convida de nou a tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar aquest esdeveniment i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat. I engany ho fa sota el lema: "Canvia el clima, canvien els parcs”.

El Dia Europeu dels Parcs 2017 és, doncs, una nova oportunitat per transmetre a la societat:
  • Com els espais naturals protegits són espais saludables per a milers de ciutadans del nostre país.
  • Com els parcs contribueixen a afrontar els efectes del canvi climàtic i minimitzar els seus impactes.
  • Com els parcs són escenaris per plantar, cuidar, restaurar i promoure la diversitat genètica.
  • Com els parcs poden ajudar a noves formes de reduir la petjada ecològica.
  • Com els parcs promouen la sostenibilitat dels pobles i ciutats circumdants.
Per tot això, us convidem a participar en alguna de les més de cinquanta activitats que, una vegada més i amb caràcter gratuït, la Diputació de Barcelona i les entitats i els organismes que amb ella gestionen la Xarxa de Parcs Naturals han organitzat entorn el cap de setmana del 26 al 28 de maig. Hi trobareu caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, recitals poètics, rutes literàries, etc. En algunes, però, us hi haureu d'inscriure prèviament.Vegeu totes les activitats a l'agenda del Dia internacional dels parcs.

La Xarxa de Biblioteques de la comarca del Maresme, entre elles la nostra, amb la Xarxa d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona han establert col·laborar conjuntament per tal de desenvolupar noves línies de treball compartides. El projecte batejat sota el lema Parcs i biblioteques, naturalment! oferirà accions que relacionen la cultura i la lectura i la natura.

Dibuixa'm un parc!

Per aquest motiu, ahir a la biblioteca, vam celebrar a la sala infantil l'activitat Dibuixa'm un parc. La Gisela Llimona i l'Antoni Asensio ens van explicar i dibuixar en directe tres contes sobre parcs: una llegenda del parc, una obra publicada pel mateix l'il·lustrador Antoni Asensio, El banc blau, i un conte inventat entre tots els nens i nenes que van assistir a l'activitat. Aquesta activitat es va dur a terme simultàniament en 9 biblioteques!

Bibliografia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!