dilluns, 27 de febrer del 2017

Març marçot, activitats amb DO (Alella)

Aquest mes de març inaugurem la cinquena edició del projecte Biblioteques amb DO amb un munt de propostes molt atractives i saboroses

Durant tot el mes tindrem a la biblioteca l'exposició Entre vinyetes, que il·lustra, i mai millor dit, la relació entre les vinyetes dels còmics, les vinyes i el vi. Els diferents panells que la conformen han estat elaborats i dissenyats íntegrament a la nostra Biblioteca, per la qual cosa ens omple molt d'orgull poder-la exhibir en aquest mes tan especial. Autors de còmic tan diferents com Hugo Pratt, Peter Bagge o Hergé comparteixen espai en aquesta mostra que pretén ser un petit homenatge a la forma en què els artistes de l'anomenat 9è art han reflectit la cultura del vi.

Activitats destacades
Les dues activitats més destacades del mes seran, per una banda, el tast a cegues L'elogi del vi, una autèntica experiència sensorial a cegues amb tast de vins DO Alella i poesia acompanyat de tastets, a càrrec de Marc Ullod, actor, i les sommeliers Eli Vidal i Rosa Vila. I per l'altra banda, El vi fa sang, un recital de poesia relacionada amb el vi i les vinyes, a càrrec d’Anna Maluquer, i regat amb una mica de vi DO Alella i coca de vidre, una experiència deliciosa.

La tertúlia mensual que condueix Maria Carme Roca també s'afegeix a la programació de les Biblioteques amb DO, tot comentant la novel·la El silenci de les vinyes, de Gisela Pou.

Activitats familiars
Com a activitats familiars, la Biblioteca ha programat una hora del conte per a famílies amb infants a partir de 4 anys, La Verema: en Ciscu de can Garnatxa i el raïm misteriós, i dos tallers per a nens i nenes: Verema de colors, per a convertir la sala infantil en una vinya de coloraines (a partir de 5 anys) i La Corba, camina i recull, un taller familiar de reciclatge creatiu ideat pels germans Roca (de 6 a 9 anys).

Sabies que? Podeu consultar el cartell de la programació completa a l'ISSUU de la Biblioteca.

Guia de novetats
La Biblioteca posarà a disposició dels usuaris les novetats que han arribat sobre el món del vi i de la vinya; podreu consultar la guia en paper i també digitalment a la plataforma ISSUU per tal de poder accedir directament al catàleg Aladí i consultar la disponibilitat dels documents.



Fora de programa DO
Fora del marc del projecte Biblioteques amb Do, la Biblioteca també ha programat per al mes de març una hora del conte sobre el circ a càrrec de la companyia Patawa, La carpa dels contes, i ha col·laborat en una nova sessió de les tertúlies en català, conduïdes per Carme Giol, del programa Voluntariat per la llengua. En aquesta sessió es comentarà la novel·la Se sabrà tot, de Xavier Bosch.

Sabeu que...? Per a qualsevol actualització de les activitats, visiteu-nos a la pàgina de Facebook de la Biblioteca Joan Coromines del Masnou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!