divendres, 31 de maig del 2024

Els premis Goleta i Bergantí guardonen dotze autors i autores joves


Els reconeixements s'atorguen en les categories de poesia i narrativa i per grups d'edat, d'entre 9 i 18 anys

Dotze infants i joves van ser guardonats en la 45a edició dels Premis Literaris Goleta i Bergantí de Poesia i Narrativa Catalanes, que atorga l’Ajuntament del Masnou i la Biblioteca Joan Coromines (Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona).

L’acte d’entrega dels premis es va fer a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre. En la cloenda, l’alcalde, Jaume Oliveras, es va encarregar de felicitar els i les premiades. A més, va agrair la participació de tots els infants i joves que s’hi havien presentat, així com la feina feta pel jurat i la col·laboració de la comunitat educativa i de totes les persones que fan possible aquest certamen. Alhora, va aprofitar per posar en valor el Pla Nacional del Llibre i la Lectura de Catalunya, i va esmentar l’impuls que se li vol donaren l'àmbit local, al Masnou. Conscient de l’afició per la literatura del públic, Oliveras va recomanar l'obra del poeta Vicent Andrés Estellés, de qui enguany es commemora el centenari. Conduïda per Montserrat Condeminas, la cerimònia es va completar amb l’anunci dels premiats i premiades. També van participar-hi membres del jurat, que van llegir fragmens de les obres guardonades. Enguany el jurat estava format per Glòria Olivella, Guillem Vallejo, Blanca Pardo, Angelina Solà, Josep Rossell i Enric Badal.

En total, en aquesta edició s'hi han presentat 134 obres aspirants als premis de les dues categories: narrativa i poesia. Els guardons s’han atorgat a la primera i la segona obra més ben valorades en cadascun dels tres grups d’edat en què es van dividir les dues categories: el grup A, per a participants de 9 a 11 anys; el grup B, de 12 a 14 anys, i el grup C, de 15 a 18 anys. Els dotze autors i autores guardonats s’enduen com a premi uns vals per bescanviar per llibres. Els dels primers premis tenen un valor de 150 euros. Els dels segons, 75 euros. A més, l’Ajuntament presentarà les obres guanyadores a la Mostra Literària del Maresme.

Podeu veure la galeria de fotografies de l'acte en aquest enllaç.

Tot seguit es detallen les obres premiades.

Narrativa

Grup A
1r premi: Lluc Forns Casals per El secret de l'òliba
2n premi: Ona Amer Alcoriza per Què han fet amb l'art, Picasso?

Grup B
1r premi: Jana Rodríguez Folguera per Tot i res
2n premi: Eloi Alcaide Badell per Fedir

Grup C
1r premi: Elisabet Lokteva Klyaus per L'amor perdut
2n premi: Martina Sanz Herrera per Un heroi amagat a les golfes

Poesia

Grup A
1r premi: Saray Xaus Segura per La princesa més valenta
2n premi: Leyre Joya Fernández per Un viatge envers les paraules

Grup B
1r premi: Martina Pericot Martínez per Una paraula massa simple
2n premi: Sander Theuns Cobano per Ja ha arribat la primavera!

Grup C
1r premi: Iker Fructoso Martínez per El cant de les dones d'aigua
2n premi: Marta Navarro Bautista per Patiment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!