dimarts, 9 de maig del 2023

Experiències viatgeres: Còrdova

😊La Montse i en Pere comparteixen la seva experiència a Còrdova! Una escapada que es pot fer en pocs dies, ideal per passejar, desconnectar i perdre’s pels carrers, les cases i avingudes plenes de flors. Tot i que el més ideal per anar-hi en plena efervescència florida és a l’abril i maig. Tot i així, igualment és recomanable anar-hi, perquè és un espectacle de colors i olors👃.

👬 Tipus de viatge: Escapada en parella.

📆 Dies: Tres dies.

🚅 Com arribar-hi: S’hi pot arribar en cotxe, tot i que cal tenir en compte que es fa molt complicat aparcar gratuïtament (molts carrers són de vianants) i, per tant, s’ha de deixar el vehicle una mica lluny. També és ideal anar-hi en tren des de Barcelona o amb avió fins a Sevilla i agafar l’AVE fins a Còrdova, que és l’opció que hem fet nosaltres.

🚶 Com moure’s: Molt fàcil moure’s caminant. Realment és una ciutat on es pot arribar a peu a tot arreu, i gaudir dels carrers i monuments, així com aprofitar i entrar a les diferents cases obertes al públic per gaudir dels patis andalusos.

🏨 Sobre l’allotjament i els àpats: Vam agafar un hostal al centre de Còrdova —curiosament gestionat per una noia de Terrassa!— i la veritat és que era una pensió amb encant. Si estàs allotjat al centre pots recórrer tota la ciutat, i gaudiràs de diferents bars i restaurants, i tindràs els punts més turístics a prop.

🍴 A la ciutat hi pots trobar tot tipus de restaurants i preus per a totes les butxaques. Hi ha zones menys turístiques on es poden fer tapes per un preu d’uns 12-15 euros (inclosa la beguda), però si menges al centre turístic pot sortir força més car. 

💳 Quant val...

  • ...un menú en un restaurant turístic? 20-25 € per persona.
  • ...una nit en un hostal cèntric (habitació doble): 75 € (reservat amb antelació).
  • ...un cafè amb llet? 1,80 €.

Els llocs o monuments imprescindibles: 

  • Mesquita i catedral de Còrdova: Visita obligatòria, Patrimoni de la UNESCO. No només és increïble, perquè es tracta d’una obra d’arquitectura musulmana gairebé intacta, sinó que, a més, és un edifici on es veu clarament la reconquesta cristiana. És aconsellable comprar les entrades amb antelació.
  • Sinagoga: Entrada totalment gratuïta per a ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea. S’aprofita la visita per poder passejar i perdre’s pel call jueu.
  • Palau de Viana: Té unes dimensions de més de 6.500 metres quadrats. El més impressionant són els 12 patis que conformen el Palau i que cada un és ben diferent de l’altre. Tots són plens de plantes aromàtiques, arbres fruiters i flors de tots els colors. Molts dels patis tenen fonts ornamentals. 
  • Alcàsser dels Reis Cristians: Va ser construït a finals del segle XIV, a sobre d’un antic alcàsser de l’època dels califes. A l’interior s’hi poden visitar diferents estances reials, entre les més destacades, el Saló dels Mosaics i el Pati Morisc. Però el més bonic de la visita realment són els jardins, 30.000 metres quadrats plens de palmeres i arbres fruiters. Una visita obligatòria. 
  • Patis cordovesos: Hi ha una tradició històrica que consisteix en donar un premi a diferents patis particulars. Els propietaris i propietàries durant tot l’any s’encarreguen de cuidar i mantenir-los. Els patis són plens d’arbres fruiters i moltes flors. No tots els patis són oberts a la ciutadania durant tot l’any, i només uns cinc o sis es poden visitar fora de temporada. Per aquest motiu, el moment idoni per fer la visita és al maig, època en què s’obren els patis i es fa el concurs.
  • Plaça de la Corredera: Al llarg de la història, aquesta plaça ha estat utilitzada com a escenari per a execucions públiques, presó, plaça de toros i fins i tot mercat. Actualment és una plaça molt viva i alegre, plena de bars i restaurants, un lloc emblemàtic, per recarregar piles i continuar el viatge, així com per aprofitar i prendre alguna cosa en la gran varietat de terrasses que hi ha.
  • Calleja del Pañuelo: És el carrer més estret que hi ha a tot Còrdova. Si agafes un mocador, arriba de punta a punta! És ple de flors i color, sempre actiu i ple de gom a gom de turistes i gent. Probablement és el lloc més pintoresc de Còrdova.
  • Pont romà: Va ser construït al segle I aC i va ser el primer pont de pedra que va travessar el Gualdaquivir. Té una longitud de 331 metres i se sosté sobre setze arcs, quatre dels quals són els originals. A cada banda s’hi pot trobar la torre de la Calahorra i la porta del Pont. Un passeig molt agradable de fer, per fer-te una bona foto i per parar i agafar energia. I, per a aquelles persones fans de Joc de Trons, aquest pont va aparèixer en la cinquena temporada de la sèrie, quan sortia la ciutat de Volantis. 

👉 La gent i la cultura són...: La gent és molt oberta, tothom intenta aconsellar-te i dir-te llocs recomanats per visitar i per menjar. 

👄 Gastronomia: El plat per excel·lència és el famós salmorejo, una crema freda de tomàquet, pa, oli, vinagre, all i sal, a la qual se li afegeix ou dur i pernil. Un altre plat típic és l’albergínia amb mel i, de rebosteria, el típic pastís cordovès, un pastís rodó amb cabell d’àngel. Concretament és un pastís d’origen àrab amb massa de pasta de full a la part superior i inferior i amb sucre per donar-li un toc cruixent.

👌 Recomanaries aquest viatge perquè...: És una ciutat indiscutiblement pintoresca. Els seus carrers, plens de gom a gom, són plens de vida, flors i colors. I, alhora, transmet tranquil·litat i harmonia. Un bon viatge per desconnectar i gaudir del paisatge i la seva gent.

😮 Alguna anècdota o alguna cosa que et va sorprendre molt: Ciutat molt ben cuidada, es pot veure com qualsevol edifici que comença a estar una mica malmès és remodelat i arreglat. És molt tranquil·la i segura.

👀 Com planificar el viatge? Amb diferents guies de viatge i llibres i també a través de les xarxes socials, per veure algunes opinions. I, molt important, visiteu l’Oficina de Turisme de Còrdova, per assessorar-vos del que podeu trobar obert depenent l’època de l’any. 

💭 A qui recomanaries el viatge? En parella, amics o en família, perquè hi ha atractius turístics per a tothom.

✏ El destí en tres paraules:  Cultura, harmonia i desconnexió.

Gràcies per compartir la vostra aventura ❤. Si us ve de gust explicar la vostra experiència viatgera, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres escrivint un correu a b.masnou.jc@diba.cat o trucant al 93 557 18 88 en horari d'obertura.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!