dijous, 27 d’abril del 2023

Rutes modernistes

El Modernisme català va ser un moviment politicocultural que anhelava transformar la societat catalana i que va arrelar especialment a Barcelona, al llarg d'unes tres dècades, entre aproximadament 1885 i 1920.

Algunes obres del Modernisme català han estat catalogades per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: de Gaudí, el Parc Güell, el Palau Güell, la Casa Milà, la façana del Naixement i la cripta de la Sagrada Família, la Casa Vicens i la Casa Batlló a Barcelona, juntament amb la cripta de la Colònia Güell a Sta. Coloma de Cervelló; i el Palau de la Música Catalana i l'Hospital de Sant Pau a Barcelona, de Domènech i Montaner. Pel que fa a la pintura modernista, podem trobar moltes d'aquestes obres exposades en diferents museus catalans, com el Museu Nacional d'Art de Catalunya o el Museu del Modernisme Català.

A partir del mes d’abril, l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona organitza itineraris temàtics i visites guiades a edificis d’interès històric i arquitectònic, que s’aniran alternant en caps de setmana fins a final d’any.

Les visites, que seran gratuïtes, pretenen mostrar un patrimoni poc conegut, normalment tancat o poc accessible al públic, o senzillament que habitualment no es pot veure en una visita guiada.

Entra en aquests enllaços per consultar els itineraris i les visites, i fes una reserva abans que s’exhaureixin les places! I en cas que ja no trobis places, recorda que a final de cada mes es publicaran les sortides del mes següent.

Sabies que... el Modernisme es coneix en altres països com a art nouveau (a França i a Bèlgica) o modern style (a Anglaterra)?

També et pot interessar... 

  1. La 17a edició de la Fira Modernista es celebrarà els propers 19, 20 i 21 de maig i estarà dedicada a l’arquitecte català Lluís Domènech i Montaner en commemoració del centenari de la seva mort, i dins dels actes de l’Any Domènech 2023. 
  2. Introducció al modernisme
  3. Ruta europea del modernisme 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!