dimarts, 15 de febrer del 2022

Descobrim... Portugal


😄Ens fa molt felices tornar a engegar el projecte Descobrim... un país! Des de la Biblioteca del Masnou i amb l'Associació UNESCO El Masnou, aquest any donarem a conèixer Portugal, un país veí però desconegut, i que amaga uns valors històrics i patrimonials d'allò més interessants. 

🌏Si sou apassionats d'aprendre i compartir experiències, no us perdeu aquest cicle d'activitats previstes al llarg de l'any 2022. Us indiquem les dates de les activitats programades perquè les anoteu a l'agenda. 

👉Dimecres 16 de febrer, a les 18.30 h. Portugal, el veí desconegut
. Presentació del projecte Descobrim Portugal. Ens aproparem a la història i la cultura portuguesa. A càrrec de Miguel Franquet Santos Silva, professor del Departament d'Humanitats de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL. Sala de les Lletres, entrada lliure fins a completar l’aforament.

👉Dijous 24 de març, a les 18.30 h. Tast de vins DO Alella i vins de Portugal. En aquesta experiència apreciarem les diferències entre la DO Alella i els vins portuguesos. A càrrec de la sommelier Elisabet Vidal. Sala de les Lletres, amb inscripció prèvia a b.masnou.jc@diba.cat indicant número de carnet de la biblioteca i telèfon de contacte.

👉Divendres 25 de març, a les 18.30 h. Recital de poesia portuguesa. Recital poètic amb obres d'escriptors i escriptores en llengua portuguesa, com ara Fernando Pessoa, Sophia de Mello Breyner, Florbela Espanca i Herberto Helder. Els textos seran llegits en l'idioma original i amb les traduccions en català. A càrrec d’Alexandre Nunes, poeta. Sala de les Lletres, entrada lliure fins a completar l’aforament. 

👉Dimecres 27 d’abril, a les 18.30 h. Rutes per viatjar a Portugal. Itineraris i rutes turístiques per descobrir els valors patrimonials, culturals i paisatgístics que amaga aquest destí. A càrrec de Gisa Mohr. Sala de les Lletres, entrada lliure fins a completar aforament.

👉Dimecres 18 de maig, a les 18.30 h. Tertúlia literària. Tertúlia literària sobre una obra literària de José Saramago. A càrrec d'Isabel Soler Quintana, professora de literatura i cultura portugueses a la Universitat de Barcelona. Sala de les Lletres, entrada lliure fins a completar l’aforament. 

👉Mes de setembre. Ens apropem a la música de Fados. El cant popular de Portugal. L’any 2011, la UNESCO va inscriure el fado com a integrant a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Sala de Joan Comellas de l'Edifici Centre. Entrada lliure fins a completar l’aforament.

👉Dimecres 9 de novembre, a les 18.30 h. Cinefòrum. Comentarem la pel·lícula Singularidades de una chica rubia, dirigida per Manoel de Oliveira. Abans de l’activitat us recomanem que hàgiu vist la pel·lícula. La podeu agafar en préstec a la Biblioteca. A càrrec d'Enric Ros. Sala de les Lletres, entrada lliure fins a completar l’aforament.

👉A l’octubre. Escapada a Porto. Escapada a la bonica ciutat portuguesa de Porto. Activitat encara pendent de programació i detalls. Viatge organitzat per l’Associació UNESCO del Masnou. 

👀A tenir en compte:
  • Les inscripcions s'obriran aproximadament 15 dies abans de l'activitat. Aquesta programació resta subjecta a possibles modificacions. Confirmeu la informació amb antelació. 
  • Inscripcions i informació a la Biblioteca. Telèfon: 935 571 888, adreça de correu electrònic: b.masnou.jc@diba.cat.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!