dimecres, 24 de novembre del 2021

El Maresme amb sostenibilitat

Coneixeu l'entranyable iaia del Maresme? Aquesta tardor arriba amb més novetats i sorpreses! 

Aquest personatge creat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme per dinamitzar el turisme familiar a la comarca, ens aconsella un seguit de bones pràctiques per tal de fomentar un turisme responsable basat en la sostenibilitat ambiental, social, cultural i econòmica. 

Les bones pràctiques que proposa la iaia del Maresme 👵 són:

  • Sempre que et sigui possible mou-te a peu, en bicicleta o en transport públic. El Maresme és un territori molt ben comunicat a nivell de transport públic, amb una línia de tren que connecta el litoral i autobusos fins als municipis de l’interior🚆🚲.
  • Visita les oficines i els punts d’informació turística. T’atendran d’allò més bé💬. Les persones que arribin de nou a un municipi poden obtenir la informació sobre els punts d’interès i els llocs més emblemàtics a les oficines turístiques municipals, així com establiments amb el distintiu de “Punt d’Informació Turística”, com ho som la Biblioteca Joan Coromines del Masnou😊.
  • Tria experiències i serveis sostenibles. Hi ha activitats adients a cada època de l’any i moltes d’elles estan distingides amb segells que acrediten la seva sostenibilitat.♻.
  • Separa els residus i evita que aquests impactin l’entorn 🌊.
  • Tasta la cultura i els productes locals. Els sabors del Maresme són excel·lents. Des dels productes més coneguts, com el pèsol o les maduixes🍓, als plats elaborats pels serveis de restauració, la gastronomia maresmenca és deliciosa.
  • Tots els municipis del Maresme tenen espais singulars i característics que expliquen part de la història de les localitats. També hi ha tradicions, tant locals com més generals, en les que tant els visitants i turistes com els mateixos residents poden participar i “fer poble”.
  • Els espais naturals protegits són indrets on es pot practicar activitats a l’aire lliure. Conserva’l. És necessari cuidar el nostre entorn perquè les properes generacions també el puguin gaudir🌄.
  • Recorda planificar les rutes i portar un plànol 🗺 o un GPS. El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme disposa d’un perfil a Wikiloc amb desenes de rutes pels municipis de la comarca. Les pots consultar aquí📱.
  • Respecta el treball, els costums i la vida dels habitants👐.

👉Sabies que... Aquesta guia neix per comunicar d’una manera més didàctica i atractiva una pinzellada de bones pràctiques recomanades des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme per tots aquells que visitin la comarca i pels seus residents.

👵Vull saber-ho tot sobre la iaia del Maresme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!