Concretament, la literatura de viatges descriu típicament les experiències de l'autor o l’autora en un viatge de plaer i, com sol passar en aquest tipus llibres, són una invitació per posar-se en ruta.
Dins de les novetats de juny de Turisme hem triat una sèrie de llibres molt interessants que ja podeu agafar en préstec a la Biblioteca del Masnou. Us en destaquem alguns.
Viaje al sur, de Juan Marsé: A cavall entre la narrativa de viatges, la denúncia política i el fotoreportatge modern, Viaje al sur és un retrat social i moral d'una Espanya que estava sortint de la postguerra i es disposava a viure una decisiva transformació, una narració enlluernadora que ja posa de manifest l'extraordinària capacitat de Juan Marsé per captar veus, dibuixar personatges i recrear atmosferes.Diari de Florència, de Diana Athill: Un testimoni vibrant de la mà de Diana Athill que ens farà una mica més familiar la bella ciutat de Florència. L'agost del 1947, Diana Athill va emprendre un viatge de dues setmanes a Florència amb la seva cosina Pen, amb el tren Golden Arrow. Escrit quan l'autora tenia trenta anys, però publicat quan estava a punt de fer-ne cent, Diari de Florència atresora les aventures i els records d'aquells dies inoblidables.
Viajar y contarlo, de Juliana González-Rivera: Per què i per a qui narrem els viatges? Viatjar i després explicar-ho o viatjar per explicar-ho? L'autora ens descobreix que el relat de viatges es troba en l'origen del periodisme, la crònica i el reportatge pel seu altíssim valor documental. Les tècniques per donar versemblança i precisió a la narració, els suports utilitzats, la intertextualitat i el maneig de les fonts són alguns dels temes que aborda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies!