divendres, 10 de gener del 2020

Viatgem als llocs del món més sorprenents (I)

Tot viatge anhela emoció i sorpresa. Per aquest motiu, aquesta entrada del blog es dedica a aquells indrets del món que us deixaran amb la boca oberta el 2020! Som-hi?

Illes Fiji (República de Fiji): En ple oceà Pacífic trobem aquest paradís on tothom somia anar un cop a la vida. Són 333 illes, de les quals únicament un centenar són habitades. Les principals són Vanua Levu i Viti Levu. Amb una riquesa natural enorme, destaca la presència de la iguana crestada o Brachylophus vitiensis, en perill d'extinció.

Ulurú (Austràlia): Una gran roca roja al cor d'Austràlia alberga unes formacions naturals molt característiques. Al voltant hi brolla la font de Mutitjulu, que fa encara més singular el paisatge. Un lloc on és més o menys fàcil albirar algun cangur vermell en llibertat.

Illa de Pasqua (Xile): Rapa Nui, en llengua local. Un dels llocs més impressionants per les espectaculars figures de pedra (moais) enclavades a la terra, segurament representant els déus o reis....  Avui en queden unes 900, moltes alineades a la costa.La Provença (França): Luberon és una comarca muntanyosa que s'identifica amb el perfum i el color de la lavanda. Aquesta espectacular experiència de llum i color explota a finals de juny, amb el màxim d'hores de sol, que és quan les flors s'obren amb tota la seva esplendor i olor.


Cataractes d'Iguazú (Brasil i Argentina): Situades a uns 20 quilòmetres de la desembocadura del riu Iguazú, s'originen una proliferació d'illes i illots que donen lloc a nombrosos deltes i salts d'aigua impressionants. En conjunt formen un arc en forma de u on es distribueixen 275 cascades, que es poden visitar des de camins i passarel·les. La més impressionant i la més visitada és la Garganta del Diablo.

Bibliografia:
101 destinos del mundo sorprendentes / prólogo de Javier Reverte. Madrid: Anaya Touring, novembre 2018.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!