dimecres, 27 de novembre de 2019

Descobrim... el Marroc (part I)


Escapada al Marroc, octubre 2019
Des de la Biblioteca del Masnou i l'Associació UNESCO, donem per finalitzat el projecte "Descobrim el Marroc". Com ja sabeu, aquest projecte, engegat l'any passat amb "Descobrim Alemanya", vol donar a conèixer i engrescar tots els viatgers i viatgeres per conèixer món d'una manera diferent. Des de l'organització, n'estem molt satisfets, ja que en les activitats que s'han proposat, i que han culminat amb un viatge al Marroc, han estat un èxit de participants: més de 500 persones hi han participat activament. 

Agraïm a l'Associació Altaqwa i a totes les persones que s'hi han involucrat i han fet possible apropar-nos a aquest destí tan exòtic i interessant.

L'article "Descobrim... el Marroc" es divideix en dues parts: d'una banda, l'experiència del viatge al Marroc i, de l'altra, unes recomanacions interessants si voleu viatjar o conèxier el país.

Experiència viatgera de dues persones que van anar de viatge a Marràqueix el mes d'octubre. Totes dues consideren que els ha sorprès moltíssim i que recomanen a tothom visitar aquesta ciutat.
Plaça Jemaa el-Fna

  • Tipus de viatge: en grup de 26 persones. Viatge cultural
  • Dies: 4
  • Com arribar-hi: En avió, el viatge dura 2 hores i mitja.
  • Com moure’s: Van agafar autobús i la resta, a peu.  El taxi també és una bona opció. Cal pactar el preu abans de pujar.
  • Quant val un menú en un restaurant turístic? Restaurant internacional, 10 € (per persona).
  • Quan val una nit d’hotel en una habitació doble de 4 estrelles? 83 €, esmorzar inclòs.
  • Quan val un te amb pastes? 2 € en un lloc turístic i cèntric.
  • Preu aproximat del viatge per persona: 400 € (inclou transports, entrades, menjars, compres, taxi... tot!)

Els llocs imprescindibles: un te a l’hotel La Mamounia, plaça Jemaa el-Fna, visita a la Medina, perdre’s pel Soc, tombes sadites, jardins de la Majorelle (dissenyats per Yves Saint Laurent), Palau de la Badia. I el millor (comenten entre somriures) és perdre’s pel laberint de botigues i menjars del centre. La visita que no pot faltar, tant de dia com de nit, és a la plaça Jemaa el-Fna.


La gent i la cultura són... la cultura és molt diferent de la nostra, però ens vam sentir còmodes en tot moment. Molta diversitat.

Recomanaries aquest viatge perquè...: Descobreixes un cultura molt diferent, a bon preu i força a prop.

Alguna anècdota: La piscina de l’Hotel (que sortia com a servei de l'hotel i finalment estava tancada) i la poca puntualitat en general. També va sorprendre que fumen i beuen més del que pensàvem.

El que més et va cridar l'atenció: Els pobles amazics (la pobresa que es palpa) i que tot es regateja, no hi ha preus! Ni a les botigues, ni als taxis. Una bogeria!
Com planificar el viatge: Amb una guia de viatge actualitzada.

El destí en tres paraules: exòtic, multicultural, caòtic. I per acabar, comentar la frase que diuen sovint: "la prisa mata".Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!