dijous, 19 de setembre de 2019

New York, New York!

Visitem Nova York amb l'experiència de la Sònia, el Markus i la Júlia. Comenten que Nova York no era una ciutat que tinguessin a priori en la seva llista de ciutats per visitar, però un tema relacionat amb la feina de la Sònia va fer possible el viatge i no s'ho van pensar dues vegades: van aprofitar l'ocasió i van quedar meravellats i encisats sense remei.

Tipus de viatge: en família (tres). 6 dies. Va ser un vol directe, Barcelona-Nova York, a l'aeroport de Newark.

Com moure’s: Ens vam moure sobretot a peu i amb transport públic. Teníem l'hotel a Brooklyn, i era al costat d'una boca de metro que ens portava al centre de Manhattan. Recomanem molt moure's amb metro.

Quant val un menú en un restaurant turístic? Vam freqüentar sobretot restaurants vegetarians. El preu per persona oscil·la entre els 16 i els 25 dòlars. Són una bona opció, perquè el menjar és deliciós i el preu, assequible.

Quant val un cafè amb llet? Depèn molt de la zona, entre 1 i 5 dòlars.

Preu aproximat del viatge per persona: No és gaire orientatiu el nostre cas, perquè hi vam anar fora de temporada i vam trobar una oferta molt bona. Recomanem viatjar fora de temporada si és possible.

Els llocs imprescindibles: Ens vam moure sobretot per Manhattan. És imprescindible vagarejar pels carrers, tant per Wall Street, 7th Avenue, Broadway, com pels barris del voltant, Chelsea, Greenwich Village... Per copsar el ritme de la ciutat i gaudir de l'arquitectura tan espectacular, mil vegades vista en pel·lícules, però no per això menys colpidora. Una visita obligada seria pujar a l'última planta de l'edifici One World Center i tenir una perspectiva de tota la ciutat (tant de dia com de nit és espectacular); la Zona Zero és un lloc amb una càrrega molt emocionant. Després, recomanem molt la visita als museus MOMA i Guggenheim; passejar per Central Park i adonar-te de la seva enormitat; passejar per la High Line; pujar al ferri que et porta a Staten Island i saludar durant el trajecte l'estàtua de la Llibertat; així com caminar pel pont de Brooklyn.

La gent i la cultura són... Tan diverses! Resulta molt enriquidor. Hi ha una sensació de llibertat increïble. Ens va sorprendre molt l'amabilitat de la gent, sempre disposada a donar-te un cop de mà.

Recomanaríeu aquest viatge perquè... Resulta una experiència molt enriquidora a molts nivells, cultural, social... I la ciutat és preciosa.

Alguna anècdota: Vam poder visitar l'edific del The New York Times i la zona neuràlgica són els ascensors, n'hi havia uns deu. En comptes de simplement cridar l'ascensor, tecleges la planta on vas i el sistema et diu quin ascensor has d'agafar.

El que més us va sorprendre: Com es reflectia la sortida del sol als gratacels. Realment màgic.

Com planificar el viatge: La veritat és que no el vam planificar gaire. Vam veure un documental turístic. Val la pena deixar-se sorprendre per la ciutat.

A qui recomanaries viatjar a Nova York? És una ciutat on tothom pot trobar-hi alguna cosa.

El destí en tres paraules: Fascinant, divers i (sorprenentment) acollidor.

*Recordeu que a la Biblioteca trobareu totes les guies turístiques per anar ben informat al teu destí. Vegeu les guies de Nova York al catàleg Aladí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!