divendres, 7 de setembre del 2018

Racons emblemàtics de Catalunya (part I)

El setembre és un mes en què ens ve de gust quedar-nos més a prop de casa, i Catalunya ens sorprèn amb molts racons emblemàtics que sovint desconeixem i tenim relativament a la vora. 

El llibre Catalunya, 50 racons emblemàtics, de Jordi Bastart, us recomana tots aquells indrets amb encant de Catalunya que no us heu de perdre. Des de castells enlairats fins a cales precioses, bells monestirs, aigües que brollen com per art de màgia o edificis històrics sorprenents. Vegem-ne alguns:

Jardins de Santa Clotilde, Lloret de Mar (La Selva): Situats al paratge del mateix nom, sobre un penya-segat amb vistes espectaculars i prop de la platja de Sa Boadella, són una estupenda sortida que combina natura, art i arquitectura. Una sortida romàntica o familiar que pot servir d'inspiració a qualsevol. Passejant i resseguint els camins trobareu escultures, miradors, fonts i fins i tot podreu escoltar la remor de la mar.


Uelhs deth Joèu (Vall d'Aran): Els ulls del diable o el que és el mateix en aranès, els Uelhs deth Joèu, éuna cascada i un fenomen excepcional, ja que són les aigües de la glacera de l'Aneto que desapareixen en el Forat d'Aigualluts, i reapareixen després de recórrer més de 4 km subterranis. Hi ha un recorregut d'una hora que permet resseguir el naixement del riu Joèu i observar els animalons i les espècies vegetals que viuen en aquest entorn natural tan imponent. A prop també hi trobem l'Aran Park, un gran espai natural on veurem fauna pirinenca en semillibertat.

Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà): Amb 24 persones empadronades, és el municipi menys poblat de Catalunya. Al bell mig de les quatre cases, s'hi aixeca un temple del segle XI, declarat Monument Nacional. Des de Sant Jaume de Frontanyà es poden realitzar diferents excursions per itineraris senyalitzats. Preneu nota perquè, amb l'arribada de la tardor, els boscos del voltant són un bon lloc per anar a caçar bolets.


Biografia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!