dijous, 19 de maig del 2016

Bellesa austríaca

Àustria és un destí ideal pels amants de la cultura i la natura. És un país famós per la seva oferta cultural, és plena de museus, festivals; compta amb un gran nombre de concerts de música clàssica, obres teatrals i òperes. També destaca per la seva arquitectura, Àustria està plena de construccions majestuoses, edificis romàntics, gòtics, renaixentistes i, sobretot, barrocs.

Salzburg
A Salzburg hi ha molta vida als carrers, convida a passejar pel seu casc antic (Altstadt), passar per la plaça de Mozart i per la Residenz Platz per descobrir tresors que té una de les ciutats més belles d'Europa. Cal visitar Festung Hohensalzburg, una fortalesa de 900 anys d'antiguitat assentada sobre un penya-segat, a 15 minuts a peu del centre. No és una ciutat massa gran, cosa que permet visitar-la en un dia sencer. No us oblideu de comprar la Salzburg Card, permet entrar a tots els llocs d'interès turístic amb entrada lliure, ús gratuït del transport públic, descomptes en concerts i excursions. Es pot aconseguir a la recepció dels hotels i a les oficines de turisme. Salzburg ha estat escenari de diversos esdeveniments culturals, va ser la ciutat bressol de Wolfang A. Mozart, a més de ser el lloc de rodatge de Somriures i llàgrimes, fet que va ensenyar la ciutat de Salzburg a tot el món.

Hundertwasserhaus
Viena és una ciutat senyorial, destaca per la seva arquitectura pomposa i per les marques del passat. El Palau de Belvedere és una obra barroca envoltada de jardins majestuosos, està considerat un dels palaus barrocs més bells del món, a més a l'Oberes Belvedere s'hi poden trobar quadres de Gustav Klimt, entre d'altres. És molt recomanables visitar el Prater, el parc d'atraccions més antic del món al mig de Viena, on hi ha la roda de fira gegant que és un dels emblemes de la ciutat. Tanmateix, Viena també és un dels espais urbans més dinàmics d'Europa, la Hundertwasserhaus és un complex residencial amb un aspecte molt original que sembla un trencaclosques de colors.

Si voleu conèixer la natura austríaca:
  • Al Parc Natural de Hohe Tauern hi passa una de les carreteres amb més renom d'Àustria, la carretera de Grossglockner, de 48 km de llarg que conté 36 corbes, on hi ha el cim més alt d'Àustria (3.798 m) que porta el mateix nom. També s'hi poden veure glaceres i la Krimmler Wasserfälle (380 m), la cascada més alta d'Europa.
  • Prop de Salzburg, hi ha la regió de Salzkammergut, és una zona composta per uns 70 llacs alpins i subalpins, envoltats per valls i paisatges bucòlics i embriagadors. A diferència d'altres regions europees, aquest paisatge està envoltat per desenes de petits i encantadors poblets.
  • El Tirol
  • La zona del Tirol està situada en un terreny alpí, és una zona ideal per gaudir de la natura i viatjar en família, hi ha un gran nombre d'activitats per fer. Les granges del Tirol permeten conèixer la vida rural de primera mà.
Sabies què...? Si vols circular per autopista de forma gratuïta t'has de comprar una targeta anomenada vinyeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!